שלום , יש לי עוסק מורשה עצמאי של 4 שנים בתחום הביגוד עם עובדות ( החל מלפני שנתיים))העסק בדר"כ "חלש" יותר בתקופת החורף וחזק יותר בקיץ. בעקבות הקלעות לגרעון חודשי של 8000 ש"ח בחודש , ביקשתי להמעיט את שעות העבודה של החנות , דבר שגורם לירידה במשכורת של 50 % של אחת העובדות . התקיימה שיחה עם העובדת המסבירה מצב נוכחי , עם הבטחה לחזרה לפעילות המלאה בתקופת האביב והקיץ ( 3 חודשים מהיום). , בעקבות המצב החדש , ביקשה העובדת לעזוב מרצונה ולקבל מכתב פיטורין , היא גם טוענת שמגיעים לה דמי הודעה מוקדמת של 30 יום .
יש לי מספר שאלות
1. האם המצב החדש מהווה הרעת תנאים ( למרות ההגבלה בזמן עד לתקופת האביב ??) ?
2.האם מגיעם לה פיצויי פיטורין, ולמכתב פיטורין ?
3.במידה ומדובר בפיטורין , האם מדובר בפיטורין רגילים המחייבים תשלום דמי הודעה מוקדמת, או האם מדובר בפיטורין מסוג שונה?
4. האם אני יכולה להתחיל בתוכנית הקיצוץ שלי ולשלם לה רק חצי מהסכום בחודש שנשאר ( דמי הודעה מוקדמת )
5. מה ניתן לעשות במקרה כזה ??
תודה
דנה
ראשית, באם העובדת טוענת להרעת תנאים שאינה מקובלת עליה עליה להגיש מכתב התפטרות ולא לקבל לידיה מכתב פיטורים.
את עניין זכאותה לפיצויי פיטורים יש לפתור בין כותלי בית הדין שכן זו שאלה ששנויה במחלוקת שכן ההרעה היא זמנית.
מה שאת יכולה לעשות במקום לפטר ו/או לגרום להרעת תנאים הוא לפדות את כלל ימי ו/או שעות החופשה של אותה עובדת בכל יום.
מכיוון שהעובדת היא זו שמתפטרת את זו שזכאית לימי ההודעה המוקדמת, כמובן בתשלום לעובדת על עבודה. באם העובדת מחליטה שלא להגיע לעבוד בימי ההודעה המוקדמת את יכולה לקזז לה את זה מהשכר שמגיע לה האחרון.
בכל מקרה, מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בעניין זה, שכן ההסברים הם ארוכים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות מעסיקים ועובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר