שלום רב,
בימים האחרונים הציג בפניי המעסיק הסכם סודיות שעליו הוא מעוניין שאחתום. לכן ארשום את שאלותיי בסעיפים ולא ארחיב במילים.
1) האם יכול מעסיק לבקש ממני לחתום על הסכם סודיות לאחר תקופה ארוכה שאני עובד בחברה, מתוך כוונה שכל מה שעסקתי בו עד רגע הצגת ההסכם בפניי תקף להסכם הסודיות? מניסיוני האישי הסכם סודיות אומר לבוא בתחילת תקופת העסקתי בחברה ולא לאחר כמעט שנה.
2) לגבי פרק הזמן שבו אני אמור לא "להתחרות" בעקיפין או בישירין בחברה, הרי זהו תחום עיסוקי והמקצוע שלי כקריירה, איך ייתכן שאני אמור לא "להתחרות" בדרך זו או אחרת במשרד בו אני עובד? זה כמו לצורך הדוגמא שטבח יעבור בין מסעדות , הרי זה מקצועו אבל עדיין זה יכול להראות כתחרות ולא קיים חופש העיסוק שאין אני חייב בו דין לאף אחד?
3) לצורך העניין תחום עיסוקי הוא בעיקר במדיות חברתיות תחת שמי הפרטי אך אני עובד בחברה, שאת שמה לא נציין כרגע, וליתר דיוק לקוחות החברה זכו לפירסום תחת שמי ותחת "הפופלאריות" שלי בתחום העיסוק ולא תחת שם המשרד שבו אני עובד.
4) ושאלה אחרונה, האם חוסר הסכמה מצדי לכמה מסעיפי ההסכם תהווה עילה לפיטוריי במידה והמעסיק לא מעוניין ליצור שינויים שיתאמו את המציאות?
תודה רבה מראש
מעסיק יכול להחתימך על הסכם סודיות, וחלה עליך חובת הנאמנות כלפי המעסיק לשמור על סודות החברה במידה וקיימים הם.
בנוגע לשאלותיך לגבי הגבלת תחרות, עליך לפנות לייעוץ משפטני פרטני בנושא.
בברכה,
אורנה שמריהו, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר