עבדתי משנת 2002 עד לפני כמה חודשים.עכשיו נודע לי שהיו אמורים להפרשי לי לפנסיה בשל עבדותי כמאבטח משנת 2002 ולא משנת 2008 פנסיה חובה.מה עלי לדרוש 6% הפרשות המעביד ? או גם את האחוז שאני היתי אמרו להפריש.ומה דדאי לי מבחינת מס לבקש את הכסף במזומן או שיפקידו לחברת הביטוח.והאם על סכום זה אמרוים להוסיף ריבית והצמדה או ריבית אחרת גבוהה יותר?
החובה להפקיד לעובדים לחיסכון פנסיוני היא מכוח צו הרחבה שעליו חתם שר התמ"ת, אלי ישי, ב-31 בדצמבר 2007. הצו מרחיב הסכם קיבוצי שנחתם בין ההסתדרות לבין לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, וקובע כי כל מעסיק חייב להפקיד עבור עובדיו לחיסכון פנסיוני.
חובת ההפקדה חלה החל מה-1 בינואר 2008. צו ההרחבה קובע כי כל עובד (מגיל 21 לגבר ומגיל 20 לאישה), עד גיל הפרישה, זכאי להפקדות לחיסכון פנסיוני.
משנת 2009, עובד זכאי לחיסכון פנסיוני לאחר מחצית שנת עבודה בלבד. לעניין זה, שנת 2008 הייתה תקופת מעבר, ובמהלכה עובד שיש לו ותק של 9 חודשים ומעלה היה זכאי להפקדות לחיסכון פנסיוני.
ההסכם חל רק לגבי עובדים שאין להם חיסכון פנסיוני כחלק מתנאי עבודתם. עובדים שיש להם חיסכון פנסיוני לא יושפעו מההסכם.
עליך לשמור על רצף בקרן הפנסיה באמצעות הפקדות של המעסיק וגם שלך במקרה והמעסיק לא הפריש ע"מ לשמור על זכויותיך.
טרם החוק, היו הסכמים שונים בין עובד ומעביד, לפיהם המעביד הפריש את חלקו וחלק העובד לקופות גמל ולקרן פיצויים לטובת העובד.
מבחינת מיסוי פנה בבקשה לפורום מיסים.
יגאל כהן, עו"ד
משרדנו מתמחה בדיני עבודה, ביטוח לאומי ונכי צה"ל - משהב"ט.
יגאל כהן, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
