בחברתי יש שתי מחלקות שנמצאות באותה קומה אך מעסיקה אנשים שונים ועוסקות בתחומים שונים . שתי המחלקות בבעלותי ועל כן ההנהלת ומערכת תשלום השכר היא אחת.
קלטתי עובד חדש שהועסק במחלקה א' במשך 3 שבועות כנגד חשבונית ותוך כדי שהחתים כרטיס. אין חולק על כך שהוא עובד שלי מן המניין למרות החשבונית
במהלך עבודתו הוא ביקש אותי רשות להיות נוכח במחלקה ב' בעת שמתבצעות בה עבודות שונות ( אופי העבודה במחלקה ב' הוא הרבה יותר מעניין ונוצץ וכולל מגע עם סלבס ואנשי בוהמה) . הסכמתי לנוכחותו שם רק לא תיארתי לעצמי שהוא רואה עצמו מתמחה מן המניין. אני לא הכשרתי אותו מצד אחד ולא השקעתי בו מאומה ומצד שני אני גם לא דרשתי ממנו שיעשה שום פעולה שמבוצעת על ידי מתמחה רגיל . הוא גם לא היה חייב להגיע למחלקה ב' אלא על פי רצונו החופשי
הוא תובע אותי , לאחר שפוטר , גם על שכר בגין "התמחותו"-
שאלתי היא האם עלי לראות בכך תביעת עבודה או שאני יכול לטעון שזוהי תביעה חוזית , שכן לא הסכמתי מעולם ליחסי עובד מעביד איתו במחלקה ב' ולא ליחסי מעביד מתלמד / מתמחה .
אבקש לדעת האם אני יכול ללכת במסלול זה ולטעון לחוסר סמכות עניינית בבית הדין לעבודה . להזכירכם הוא עובד עם חשבונית
תודה רבה
בכל הקשור ליחסי עובד מעביד הסמכות לבית הדין לעבודה. עליך לפנות ליעוץ משפטי, שכן למיטב הבנתי העובד הגיש תביעה בעקבות פיטוריו ויהיה עליך להתגונן כנגד טענותיו בבית הדין לעבודה על כל המשתמע מכך.
יגאל כהן, עו"ד
משרדנו מתמחה בדיני עבודה ויעוץ למעסיקים, ביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר