שלום רב,
אני עובדת במקום עבודה החל מה- 22.08.2010 ומתחננת לעזוב בסביבות התאריך 06.03.2011 אני אמורה לצאת לחופשת לידה סוף חודש הבא ומעוניינת לעזוב את מקום עבודתי כבר לצמיתות ולפרוע את ימי החופש שצברתי ומעולם לא השתמשתי בהם.
ברצוני לשאול מס דברים:
1. כמה ימי חופש מגיע לי
2. האם אוכל לבקש את כולם כבר במשכורת שאקבל ב 10 לחודש הזה גם אם עבדתי חודש מלא? או שמה רק כאשר יש ימים חסרים ניתן להשתמש בהם.
3. יש לי את ההרגשה שהמעסיק מנסה להתחמק מלשלם-הוא לא מציין בתלושים את מספר ימי החופשה המצטברים (למרות שבקשתי מס פעמים) ולאחר שהתקשרתי למנהלת החשבונות שלו היא אמרה לי שאני צריכה לדבר איתו והיא עובדת לפי נתונים שהוא נותן לה בלבד ולאחר שהתקשרתי אליו הוא אמר לי שהוא צריך לברר את העניין.
האם הוא מחוייב על פי חוק לשלם לי? האם עליי לדרוש זאת?
תודה מראש
יובל
יציאה לחופשה שנתית ע"ח חופשה צבורה מחייבת אישור המעביד ובתיאום עימו. את ימי החופשה יש לציין עפ"י התיקון בחוק בתלוש המשכורת (צבורה, יציאה לחופשה, יתרת חופשה).
פדיון ימי חופשה בכסף ניתן רק בסיום יחסי עובד מעביד אלא אם קיים נוהג אחר מקום העבודה.
יגאל כהן, עו"ד
דיני עבודה, ביטוח לאומי, מכי צה"ל- משהב"ט.
לגבי החלטת התפטרות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר