שלום רב,
אבקש לשאול מס' שאלות:
פוטרתי בתאריך 8.2 ונמסר לי כי אני עובדת רק עד סוף החודש. קרי, לא נמסרה לי הודעה מוקדמת של חודש עפ"י חוק (עבדתי כ-25 חודשים במקום). עד כמה שידוע לי, החוק מחייב הודעה מוקדמת של חודש והמעביד לא הסכים לתת לי אותה והציג את זה כאילו הוא עושה לי "טובה" ונותן לי לעבוד עד סוף החודש. האם לאחר קבלת פיצויי הפיטורין וחתימה על כתב וויתור (למרות שאני יודעת מראש שלא יושלם לי חודש הודעה מוקדמת), אוכל לתבוע את הפרשי התשלום המגיעים לי בגין זה? באיזה חוק וסעיף זה מעוגן בחוק?
בנוסף, במהלך 16 החודשים האחרונים קיבלתי בונוס חודשי וקבוע בסך 500 ש"ח במשכורת (החלטת המעביד במקום להעלות לי את שכר הבסיס). האם זה נחשב לפיצויי הפיטורין? באיזה חוק וסעיף זה מעוגן בחוק?
אם פוטרתי ביום 8.2, מתי עליי לקבל את כל התשלומים המגיעים לי עפ"י חוק כתוצאה מהפיטורים?
לתשובתך בהקדם אודה.
עפ"י חוק הודעה מוקדמת על מעביד ו/או עובד במקרה התפטרות לתת הודעה מוקדמת כמפורט בחוק.
עובד בשכר הוא עובד במשכורת חודשית קבועה. תקופת הודעה מוקדמת יכול שהמעביד יבקש כי תעבדי בה ויכול להוציאך לחופשה ובכל מקרה בעבור תקופת הודעה מוקדמת על המעביד לשלם לך את שכרך והטבות סוצייאליות עד ליום הפסקת יחסי עובד מעביד.
לגבי הפיצויים החישוב תלוי אם את חתומה על ס' 14 לחוק פיצויי פיטורין וצו הרחבה של שר התמ"ת או לא.
במידה ואינך חתומה מגיעה לך משכורת אחת לכל שנת עבודה לפי ממוצע 12 משכורות ברוטו אחרונות ובתנאי שעבדת שנה לפחות (במקרים מסויימים עפ"י החוק יוכר עובד גם בתקןפה קצרה יותר משנה).
רכיבי השכר לפיצויים :
שכר יסוד
תוספת ותק
תוספת יוקר מחיה
תוספת משפחה
תוספת מקצועית היא חלק משכר היסוד.
חל איסור עפ"י הפסיקה להחתים עובד על כתבי ויתור בעת פיטורין.
תשלום הפיצויים וזכויות נילוות צריכים להיות משולמים ביום סיום יחסי עובד ומעביד או עפ"י הקיים בהסכם קיבוצי או בהסכם עבודה.
בכל מקרה הפיצויים נחשבים מולנים אם לא ישולמו בתוך 15 יום מהמועד לתשלומם.
יגאל כהן, עו"ד
דיני עבודה,ביטוח לאומי, נזקי גוף מתאונות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר