שלום רב .אני עובדת מזה שנתיים וחצי בחברת תקושרת התחלתי כנציגת שרות ובשנה האחרונה עברתי לתפקיד כנציגת מכירות .כיום אני בשבוע 18 להריון . לפני כחודשיים הודעתי למנהלת שלי על ההריון . ב-8/2/11 ביקשתי מהמנהלת שלי חופש לחגיגת החינה שלי שהייתה ב-20/2/11 היא ניגשה למנהל מוקד וביקשה אישור ממנו לחופשה בשבילי מיכיוון שבתאריכםי הנ"ל הייתה לנו ישיבת מחלקה בין השעה 14:00 ל15:00 .נכנסתי למנהל מוקד לשיחה והוא נתן לי חופש לחגוג את החינה שלי בתנאי שאני מגיעה לשעה לישיבת מוקד אמרתי לו שאני יעשה את מלוא המאמצים להגיע ויש סיכוי טוב שהגיע ,באותו היום לא הצלחתי להגיע כי היו לי המון סידורים אחרונים והיה לי יום לחוצ מאוד שלא תיארתי לעצמי.אז בדיוק בשעה 14:00 הודעתי למנהלת שלי שלא אצליח להגיע.באותה שיחה עם מנהל המוקד הוא אישר לי גם ימי חופשה לחתונה מה1/3/11 עד ה-7/3/11 כולל .יום לאחר החינה חזרתי לעבודה והמנהלת שלי ביטלה לי את החופש של ה6/3/11 וה-7/3/11 בטענה שלא הגעתי לישיבת מוקד והודעתי ברגע האחרון . הסברתי שאני כבר תיחננתי חופשה.
החתונה שלי נערכה ב2/3/11 והחלטתי לא לחזור לעבודה בתאריכים שביטלו לי מיכיוון שאם הייתי מבטלת את המלון הייתי צריכה לשלם כסף על ביטול .
כשחזרתי מהחופש ב8/3/11 המנהלת שלי לקחה אותי לשיחה ואמרה לי שמהיום היא לא נותנת לי חומר עבודה .זאת אומרת אני צריכה לעבוד רק על חומר יזום ולא על חומר עבודה כמו שהייתי מקבלת לפני כן.***חשוב לי לציין אני עובדת במחלקה של טלמרקטינג יוצא יזום בו אני מוציאה שיחות עלפי דוחות של מתעניינם בחיבור ****
ומה עשתה המנהלת שלי פשוט הורידה לי את החומר עבודה ואמרה לי שהיא יודעת שהיא פוגעת לי במשכורת ובממוצע של המענק לידה .מה אני יכולה לעשות בנדון מאוד קשה לי להגיע לעבודה ככה .
נטלי שלום,
מדובר בהרעת תנאים שאינה מן הדין לנשים בהריון, אין לשנות הגדרות תפקיד, תחולת תפקיד ו/או כל דבר בתפקידה של אישה בהריון עד כמה וכמה כאשר הדבר יגרור פגיעה בשכרך.
עליך להתריע על כך בכתב למעסיקתך, באם היא תבחר להמשיך בדרך זו נא פני להמשך ייעוץ משפטי אישי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות נשים בהריון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר