שלום,
אני עובדת באותו מקום מה זמן.
המעסיק רוצה להחתים אותי על חוזה חדש שמרע את תנאיי משמעותית, האם אני יכולה לבחור לא לחתום עליו, כי אני עדיין רוצה לשמור על העבודה ולא להתפטר?האם אי החתימה שלי על החוזה יכול שתתפרש כסירוב ואף כהתפטרות?
האם ייתכן וזה ייראה כעילת התפטרות שלי או מנגד אקט שכזה ייתכן ויראה על קיומו של חוזה עבודה הישן כמחייב את המעסיק ואז אין לי כל בעיה?
האם סירוב חתימה מצידי על הסכם חדש יכול לעשות לי בעיות ובמידה ואחתום על כך למרות שאני ממש לא חשה בכך ולא מסכימה לתוכנו ותנאיו, אך לצערי אולי יכירו בכך שזה כן היה מרצוני החופשי ואהיה מנועה מלטעון כנגד המעסיק על זה בעתיד?
מה המשמעות של חתימה על הסכם כזה במידה ופחדתי להתפטר, כאשר אני כלל לא מסכימה לתנאים החדשים אבל מנגד רוצה לשמור על העבודה? האם אוכל לתקוף את ההסכם הזה וצעדיו של המעסיק בעניין או שבעצם חתימה תהווה הכרה שלי בצעדיו?
תודה
פשוט רוצה לדעת האם זה בסדר לחתום או לא
לאור העובדה, כי מדובר בהרעת תנאים אשר אינה מן הדין, עליך להודיע בכתב למעסיקך כי אינך מתכוונת לחתום על ההסכם וכי כל עוד לא השתנו פני הדברים, ההסכם הישן הינו התופס בין הצדדים.
אם תחתמי על ההסכם החדש לא יהיה ניתן לטעון, כי אינך מסכימה להרעת התנאים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר