נראה לי יש לי בעיה אנא עזרו לי איך לצאת מזה בכבוד
אצאתי לחופש מחלה ביום שבו היה לי שימוע( כלומר עבדתי בבוקר , עשו לי שימוע, הלכתי לרופא ויצאתי לחופש מחלה עד יום חמישי כולל )
יום שישי כבר לא היה לי חופש מחלה אבל אני לא עובדת בימי שישי ולכן נשארתי בבבית
שבת גם הייתי בבית בלי אישורים
ביום ראשון בגלל פורים המפעל היה סגור ואני כמובן לא הייתי אמורה להתייצב
ביום שני שוב הוצאתי אישור מחלה
השאלה היא האם האי רצף הזה ישלול ממני דמי הודעה מוקדמת ברגע שאחזור באמת לעבודה כדי שיפטרו אותי?
כעקרון יש לי עוד 30 ימי מחלה צבורים
האם עליי להקפיד שיהיה רצף גם בימי שישי שבת ?
חוק דמי מחלה קובע:
4א.פיטורים בתקופת הזכאות לדמי מחלה (תיקון: תשס"ט2)
(א)מעביד לא יפטר עובד שנעדר מעבודתו עקב מחלתו, במהלך תקופת הזכאות לדמי מחלה הצבורה לו לפי חוק זה או לפי הסכם קיבוצי, וזאת עד לתקופת הזכאות המקסימלית לפי סעיף 4.
(ב)הוראות סעיף זה לא יחולו באחד מאלה:
(1)המעביד נתן לעובד הודעה מוקדמת לפיטורים לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001, בטרם נעדר העובד עקב מחלתו;
האם המעביד נתן לך הודעה מוקדמת לפיטורין? במידה וכן, ניתן יהיה לפטרך עם חזרתך לעבודה בתום ימי הודעה מוקדמת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
לא, לא ניתנה לי הודעה מוקדמת
וגם טרם פיטרו אותי
היה רק שימוע ואמרו לי ללכת הביתה ( וחליתי באותו היום)
ולחזור מחר לעבוד רגיל ולקבל עדכון האם החליטו לפטר או החליטו להשאיר אותי לעבוד
בנתיים אני חולה ולא חוזרת לעבודה
השאלה ברגע שאחזור האם רק באותו יום יכנסו פיטורין והודעה מוקדת מאותו תאריך לתוקף?
עם חזרתך לעבודה יוכל המעביד להודיע לך על פיטוריך בכתב בהנחה שבוצע שימוע בו התאפשר לך לטעון כנגד טענות המעביד ובהנחה שאין כל פסול באופן פיטוריך. ממועד הודעת הפיטורין מחוייב המעביד לתת תקופת הודעה מוקדמת עד ליום פיטוריך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר