שלום,
אני עובד בחברת תקשורת גדולה אשר החליטה לסגור בסוף דצמבר 09 את אחד ממוקדי השירות שלה בה אני עובד.
אני התחלתי לעבוד בחברה בחודש מאי 09 ומחוייב לשנה.
לאחר ניסיון חיפוש תפקידים אחרים בחברה בשבילי לא מצאו משהו ראוי שאני גם אוהב ואתאים לתפקיד.
כיום אני מתפקד בתפקיד בגיבוי במחלקה אחרת בה שובצתי עקב בעיה רפואית שנוצרה מתפקודי בשירות (מגרנות ומיתרי הקול), והיום היתה לי שיחה נוקבת עם המנהל שלי שעליי לחזור לשירות עד סוף השנה או להתפטר.
הסברתי לו שאני בתהליך של בירור רפואי מול רופא תעסוקי ורופאים מומחים ע"מ להמליץ שאני לא כשיר לעבוד בנציג שירות וכי העבודה בשירות יכולה להרע את המצב הבריאותי וזה ייפגע בפעילות המוקד באם אחסיר עקב ימי מחלה.
למנהל שלי זה לא מעניין שאני בתהליכי בירור רפואיים והוא דורש שאחזור לשירות או אתפטר ואשלם קנס יציאה ע"ס 2500 ש"ח.
העניין הוא שאני אחזור לחודש וחצי לשירות, דבר העלול לפגוע בבריאות שלי, ואז יפטרו אותי בסוף השנה כי לא מצאו תפקיד.
השאלה שלי - האם הם יכולים עפ"י חוק להחזיר אותי לשירות עד סוף השנה כשבעצם החוזה שחתמנו הוא בהתחייבות לשנה? והאם אני מוצא משרה אחרת בחברה אחרת, האם הם יכולים לדרוש ממני את הקנס בעת הפיטורין (שכן הם לא מספקים לי משרה חלופית)?
תודה על הכל,
אביב
יש לראות את החוזה טרם מענה בנושא.
מדוע אינך מבקש אישור מהרופא לא לעסוק בעבודה עד שיינתן לך אישור מרופא תעסוקתי?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
מבחינתם אישור מרופא משפחה אינו קביל ורק אישור מרופא תעסוקתי קביל.
אמרתי להם שאני אביא להם אישור מתאים אבל הם אמרו שזה לא מעניין אותם ושאם לא מתאים לי שאתפטר ואשלם את הקנס.
האם זה חוקי לא לקבל אישור מרופא משפחה?
תודה על הכל,
אביב
ממליצה לך לכתוב להם מכתב, שבמידה ואתה תעבוד בעבודה אותם הם דורשים ממך בניגוד להמלצת רופא המשפחה - אזי אתה תתבע אותם בכל הנזקים שייגרמו לך במידה וייגרמו לך בעקבות אי יישום הוראות רופא המשפחה.
שנית --ממליצה לך לפנות לייעוץ בנושא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר