שלום רב,
אני עובד במשרה מלאה, בתחילת העבודה חתמתי על חוזה עבודה שבו אני מועסק במשרה חודשית, שבה אני חייב לעבוד 186 שעות (ללא אישור לשעות נוספות), ומחייבים אותי להתייצב בעבודה בשעה 8 בבוקר, אבל יש נוהל של הורדת יום עבודה לכל שלושה ימי איחור, ז"א אם אני מאחר 3 כל יום 4 דקות מורידים יום עבודה!! אם מאחר 6 ימים מורידים 2 ימי עבודה!! חשוב לציין שסה"כ שעות בחודש מגיע ליותר מ 186 שעות הנדרשות.
האם הדבר הזה חוקי?? והאם קיימת אפשרות בחוזה כדי לעשות דבר זה חוקי??
עובד מחוייב לפי הסכם מסגרת ל- 43 ש"ש שהן 8/9 שעות ביום.
כל שעה עודפת = שעה נוספת לפי החוק.
אי הימצאות בעבודה בשעות בהן אתה מחוייב להימצא בעבודה = אי עבודה שהמעביד אינו מחוייב לשלם בעבורה.
לגבי המפתח של הקיזוז יש לבחון את המקרה לגופו של ענין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לגבי שעות עבודה אני מבין את זה ותודה על ההסבר,
ובקשר לשעות נוספות (מעל 43 ש"ש) את המעסיק החתים אותנו על אי חישוב שעות נוספות אלא באישור כתוב ממנהל. גם זה צריך לבדוק.
אבל התשובה שלא הבנתי זו לגבי קיזוז ימי עבודה!! מדובר בו על הימצאות בעבודה ועבודה למשך 8.5 שעות והשלמת שעות עבודה שבועיות, אבל בכל שלושה איחורים (חתימת כרטיס אחרי שעה 8) המעסיק מוריד יום עבודה!! ז"א אם חתמתי ב 8:10 וסיימתי ב 4:40 שלושה פעמים בחודש אז יש קיזוז יום עבודה.
האם זה חוקי??
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר