אני רוצה להבין משהו עקרוני לגבי גובה ההפרשה לפיצויים
נניח שהצעתי לעובדי לחתום על נספח להסכם העבודה בו מוסכם כי פיצויי פיטורים יהיו על פי סעיף 14, כך אני מבין שאני מאפשר להם גם במקרה של עזיבה מצדם לקבל את הפיצויים שהופרשו עבורם.
אבל,
אם מסתכלים על חוק הפנסיה החדש, הדרישה להפרשה לפיצויים היא בסך 3.34% משכר הברוטו בשנת 2011 ועולה בהדרגה עד לשנת 2015 בה נדרש להפריש 5% משכר הברוטו.
מנגד, במידה ורוצים להפריש כך שיהיה לעובד צבורה של חודש עבור כל שנת עבודה יש להפריש 8.33% משכר הברוטו בכל חודש עבודה כי 8.33X12=100 כלומר הפרשה של 8.33 מדי חודש מייצרת צבורה של חודש עבודה לשנה.
עכשיו השאלה היא, האם במידה ואני חתום מול העובדים על סעיף 14, והפרשתי להם לפיצויים על פי חוק הפנסיה החדש (כלומר 3.34% עד 5%, בהתאם להנחיות) ועובד פוטר או התפטר, בעצם צבורת הפיצויים לזכותו היא מספיקה?
או שמא עלי בכל מקרה להפריש לטובתם 8.33%?
אשמח לתשובה
סעיף 14 מזכה את העובד בפיצויי פיטורים גם אם מתפטר הוא וגם אם פוטר, ואתה כמעסיק לא מחויב להשלים הפרשי פיצויי פיטורים במידה ויש.
לעומת זאת, בפנסיית חובה, עליך להשלים את יתרת פיצויי הפיטורים במידה והעובד מתפטר. היה ולא מתפטר מה שנצבר לעובד שלו הוא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר