שלום רב,
מכר שלי עובד כמלצר במסעדה בת"א. שיטת התשלום של בעלי המסעדה למלצרים הינה כזאת: מהטיפים שהמלצרים מקבלים מורידים סכום מסוים ואותו רושמים למלצרים בסוף החודש כמשכורת מינימום. בעצם בעלי הבית מממנים את תלוש השכר (מינימום כמובן) מהטיפים שהמלצרים מקבלים. האם זה חוקי?? ואם לא מה צריך וניתן לעשות? (לי נראה שזה תרגיל מלוכלך לעקוף את חובת התשלום למלצרים..)
תודה, מיכל.
ברמת העקרון, נקבע על ידי בית הדין הארצי, כי כאשר מעסיק סופג את עלויות המעביד בתלוש השכר ובכך המלצר "מתחמק" מדיווחים כעוסק עצמאי הרי שניתן לראות בתלוש כמשהו תקין, בכל מקרה על המעסיק לשלם על מלוא השעות של העובד כולל שעות "סטנד ביי" מה שלא קורה בפועל, כמו כן מעולם לא משלמים ימי הבראה, צבירת ימי חופשה, נסיעות וכו'.
על המכר שלך, לעשות מעקב מלא על כמות השעות שהוא עובד בכל חודש, סה"כ שעות נוספות אם היו לו (מעל 186 שעות בחודש) האם משלמים לא דמי הבראה וכו'.
ובסיום יחסי העבודה לעמוד על זכויותיו המגיעות לו עפ"י דין!!
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם עו"ד טרם פעולה כלשהי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אם הבנתי נכון אז התשובה היא שבגלל שהמלצר לא עוסק מורשה או פטור והוא לא מצהיר על הכנסתו מטיפים כהכנסה למעסיק מותר להישתמש בטיפים שהוא מקבל כחלק מהשכר . ביתי עובדת כמלצרית וגם המעסיק שלה מוריד מהשכר שלה את הטיפים שהיא מקבלת. אני יודעת שפעם כשישבנו במסעדה קיבלנו חשבון שהיה כתוב בו לא כולל שירות. אז שינו את החוק והמחירים כוללים שירות. אז מה שאני חושבת שעל האורחים במסעדה לדעת שהטיפים שהם משלמים לא הולכים למלצר שעובד קשה ומקבל שכר מינימום, אלא למסעדה וזה לא פייר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר