אני עובדת באירגון גדול מוכר ומסודר, שיש לו ועד עובדים.
אני נמצאת בחופשת לידה.ועד העובדים נתן לעובדים מתנה ליום המשפחה. הוא נתן אותה גם לעובדות שנמצאות בחופשת לידה. הוא ביקש מהן הצהרה שהן חוזרות בזמן מהחופשה (לאחר 14 שבועות).
אני הודעתי שאני רוצה להאריך את חופשת הלידה בחודש. הם הודיעו לי שבגלל שאני מאריכה אני לא זכאית לקבל את המתנה,
מדובר במתנה איכותית ויקרה לכן חשובה לי, ועוד יותר חשוב לי העיקרון, האם מותר להפלות אותי לרעה בגלל שאני מאריכה את חופשת הלידה?
לחלוטין לא. מדובר באפליה שאינה כדין לא מובן מה "עניין שמיטה להר סיני?" זו זכותך להאריך את חופשת הלידה ואין לשלול ממך בשל אותה זכות את ההטבות שמקבלות עובדות אחרות בחופשת לידה שלא בחרו להאריך אותה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
לחלוטין לא. מדובר באפליה שאינה כדין לא מובן מה "עניין שמיטה להר סיני?" זו זכותך להאריך את חופשת הלידה ואין לשלול ממך בשל אותה זכות את ההטבות שמקבלות עובדות אחרות בחופשת לידה שלא בחרו להאריך אותה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
תודה על התשובה,
רציתי לדעת האם לעובדה שמדובר בועד עובדים ולא במעסיק יש משמעות?
ודבר נוסף- מה אפשר לעשות במקרה הזה?
לעניות דעתי אין כל רלוונטיות, שכן וועד העובדים הוא גוף מייצג נבחר ועל כן הוא מפר את חובת הנאמנות לך כעובדת של המפעל ומפלה אותך לרעה. ברמת העקרון מקרים כאלו ידונו בבית הדין לדיני עבודה שכן הסכסוך נובע ממקום העובדה גרידא.
מה שניתן לעשות הוא להתריע בפניי וועד העובדים ואף לפנות לתמ"ת להגשת תלונה ולהרחיב מכך ניתן לתבוע בגין אפלייה פסולה בבית הדין לעבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר