שלום רב,
היום קיבלתי במסגרת שיחה הודעה מוקדמת של חודש מהיום.
שאלתי נוגעת להיבט של הודעה מוקדמת על חשבון חופשה צבורה שלי.
1.היום אני נוסעת לחפשה של שלושה שבועות שהודעתי עליה לפני חודשיים למקום עבודתי, נמסר לי שההודעה מתחילה מהיום חודש קדימה כלמר, על חשבון ימי החופשה שלי - האם הנל חוקי? או שהודעה מוקדמת חייבת להיות על חשבון המעסיק?
2. מעבר לכך האם מעסיק יכול לתת הודעה שכזאת יום לפני חופשה ארוכה שהיה מודע אליה מספיק זמן לפני?
3. אם ההודעה המוקדמת נאמרה בעל פה ללא מכתב רשמי האם זה תופס או שרק עם קבלת ההודעה בכתב מתחילה תקופת ההודעה.
תודה
ראשית, על מעסיקך לספוג את עלות ימי ההודעה המוקדמת ומן הראוי שהיה מודיעך כי ימי ההודעה המוקדמת יחולו החל מחזרתך מחופשה וכך ראוי שתציגי זאת בפני מעסיקך.
השאלה, האם נערך לך שימוע כדין טרם הפיטורים או שמע בעקבות שיחת פיטורים נאמר לך שהינך בימי הודעה המוקדמת החל מיום ההודעה, אם זה המצב הנכון הרי שהליך הפיטורים שלך לקוי.
בכל מקרה, וודאי כי מעסיקך מודיע לך בכתב אחד מן השניים -
1. ימי ההודעה המוקדמת יחולו החל מיום חזרתך מחופשתך.
2. המעסיק מוותר על ימי ההודעה המוקדמת בפועל ומשלם לך את מלוא הימים כימי עבודה בפועל. וכי ימי החופשה שלך ינתנו לך בתשלום בפדיון הסופי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר