שלום רב,
עבדתי כשמונה שנים בעיריה בדרום הארץ. חל עלי הסכם עבודה של הרשויות המקומיות. מזה כשנתיים אני מקבל קצבת נכות בשיעור 100%מקרן פנסיה חדשה, שבה אני מבוטח. הסיכוי שאחלים אפסי. המל"ל קבע לי 100% נכות רפואית וכן 100% אי כושר לצמיתות. לא פוטרתי ולא ביקשתי להתפטר ממקום עבודתי. האם מקום העבודה חייב לפטר אותי מחמת נכותי הקשה? האם העיריה תהיה חייבת לשלם לי פיצויים ויתרת ימי חופשה והבראה שטרם ניצלתי ביוזמתה? האם עלי לנקוט ביוזמתי באמצעים מסוימים על מנת לקבל את מלוא זכויותי? האם תחול התיישנות בנוגע למיצוי זכויותי על אף היותי בפנסיית נכות? אודה על תשובתך
שלום רב,
לאור מורכבות וחשיבות פנייתך ומאחר ועסקינן במיצוי זכויותיך ממליצה בחום לרכוש שעת יעוץ אצל עו"ד ולקבל תשובה מקצועית ומהימנה לאחר בחינת תלושי השכר, שמיעת סיפור פגיעתך ונסיבות העניין.
ככל ואינך יכול לשוב לעבודה סדירה אזי הינך רשאי להתפטר בדין מפוטר או לחילופין אם יש בידיך חוו"ד רפואית הקובעת שאינך כשיר לעבוד אזי המעסיק יכול לפטר אותך.
יחד עם זאת על המעסיק לשלם לך את מלוא זכויותיך כדין לרבות דמי הבראה, פדיון ימי חופשה, פיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת.
בעניין התיישנות יש לבחון את הנסיבות והמועדים.
נהיר שככל והמעסיק אינו משלם לך כדין את זכויותיך עליך ליזום פניה אליו על מנת להסדיר התשלום.
מאחלת לך בריאות וחג שמח !
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר