אך בכל זאת שאלתי היא כזאת:
אימי עובדת בסופר מרקט בתור קופאית,כאשר הייתה בופה אמרו לה להיות בקו הקופות,כדי לעזוב את הקופה היא צריכה לסגור את הקופה על סיסמה,היא שכחה לשים על סיסמא (המגירה היתה סגורה אך לא נעולה על סיסמה).
הקב"ט של הסופר במקריות היה באיזור ושם לב לכך שהקופה לא נעולה סיסמתית הוא החליט ללמד את אמא שלי לקח ולקח לה 400 ש"ח מהקופה ללא ידיעתה של אימי . בסוף המשמרת של אמא שלי היא סגרה קופה וספרה את הכסף ונתנה את הכסף לקופה הראשית הקופה הראשית ספרה את הכסף ואמרה לאמא שלי שחסר לה 400 ש"ח בקופה וזה ינופה מהמשכורת שלה. היא קראה לאמא שלי ואמרה לה את כל זה אמא שלי טענה שזה אינו נכון ונלחצה מאוד ושהיא בטוחה שהכסף ספור כמו שצריך היא קראה למנהל (המנהל היה שותף לתרגיל וידע שה400 ש"ח אצל הקב"ט) ולא אמר כלום אלה שתק וטען וחסר 400 ש"ח בקופה ושינוקה לה מהמשכורת 400 ש"ח בשלב זה אימי התחילה לבכות (בעבר הייתה חולת סרטן ואסור לה להלחץ יותר מדי) היא נלחצה מאוד ולא ידעה מה לעשות נכנסה לסטרס נפשי הקב"ט והמנהל ביחד משכו את זה כ 20 דקות ועמדו על שלהם שחסר 400 ש"ח בקופה!!! האם זה בסדר וחוקי למנהל ולקב"ט ללמד את העובדים שלהם לקח בצורה הזאת כי הרי אפשר גם אחרת לקרוא לעובד ולהראות לו מה שהוא עשה או במקרה הכי גרוע לפטר..
אודה מאוד אם תתיחסו לשאלתי דימה
שלום רב,
מסכימה איתך שההתנהלות שתארת מהווה פגיעה ועלבון מחד ומאידך העבירה מסר ברור בהטמעת נוהלי אבטחה ובטחון.
מאחר והאירוע היה מספר דקות ולא נגרם נזק משמעותי לאימך למעט העלבון וההשפלה ממליצה לנהל שיחה עם המנהל האחראי ולטהר אוירה תוך שימת דגש על מצבה הבריאותי הרגיש של אימך בתקווה שמקרה דומה לא ישנה.
ככל ואימך חשה ששמה הטוב נפגע והעלבון צורב מומלץ לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ משפטי והערכת סיכוי להליך משפטי אם בכלל.
לעיתים גם התנצלות פומבית מספיקה.
בברכה,
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר