שלום, לאחר שפוטרתי שלא כחוק (תודה שהסברתם לי זכויותיי) רוצה להמשיך ולשאול: הכנתי בזמנו לילדים בגן משלוחי מנות וצירפתי שיר שחיברתי להורים. בשיר יש 2 שורות שבגללן אסרה עלי מנהלת הגן לצרף את הכתובים למשלוח בתואנה ללשון הרע והוצאת דיבה :"...רוחות סערה שפקדו את הגינה הפריעו לו בעבודתו ומאד הקשו עליו להמשיך במלאכתו..." "ואז, לאחר זמן מה שהיו אתו פתאום החליטו במקומו - שנגמר תפקידו!..." השיר נכתב כמטאפורה ("הגנן וערוגת הפרחים") וכמובן ללא הזכרת שם כלשהו למעט שמי (המחברת). שאלתי: האם יש פה לשון הרע? דיבה...? דבר נוסף: לתדהמתי הסתבר לי שלמרות שאיפשרתי לה להוציא את מה שכתבתי מהמשלוח (המושקע!!) שהכנתי כדי שהילדים בכ"ז יקבלו ממני משהו בפרידה - היא כלל לא חילקה להם!! שאלתי: האם כשאחלק להורים (מחוץ לגן וללא הילדים) את משלוחי המנות עם מה שכתבתי זו תהיה הפרה/פגיעה במשהו? תודה על הסבלנות...ועל המענה! ועוד שאלה לידע כללי: למה הכוונה בקניין רוחני? תודה!
בוקר טוב,
ככל והמטפורה בשיר ברורה לכל קורא יתכן והמעסיקה עשויה לטעון שעסקינן בפרסום המהווה לשון הרע.
לפי הדברים שמוצגים בשאלה איני חושבת שהדברים שנכתבו מהווים לשון הרע כאמור בחוק איסור פרסום לשון הרע אולם הדברים ניתנים לפרשנות ומי שמכריע בסופו של יום הוא ביהמ"ש בפניו תדון (אם בכלל) תביעה.
קניין רוחני הכוונה להגנה על יצירה שאדם כתב/יצר כלומר הכתיבה ומה שיצר מהווה קניין (מלשון רכוש, בעלות). ישנם חוקים שתכליתם הגנה על יצירות כאלו.
ממליצה לחשוב היטב מה תשיגי במשלוח השיר להורי הגן והאם ניתן לעדן ולהעביר מסר פרידה אחר.
כך או כך מאחלת לך חג שמח !
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
1. האם כשאחלק את משלוחי המנות מחוץ לגן (עם מה שכתבתי) בתום יום הפעילות ייחשב הדבר כהשגת גבול/פגיעה בה ובגן ( לטענתה: קניין רוחני)?
2. ב-2 אסיפות הורים שערכה בעקבות הפיטורים שלי, נודע לי מהורים שהשתתפו שבין השאר השמיצה אותי אישית ומקצועית. האם יש פה הוצאת לשון הרע? תודה ויומטוב!
שוב שלום,
ככל ואת מחלקת את המשלוחים מחוץ לשטח שלה אזי לא ניתן לומר שאת מסיגה גבול. לא הבנתי את הטענה אודות קנין רוחני יתכן והיא מתכוונת לעובדה שההורים המהווים לקוחותיה הם קניינה הרוחני....
בעניין שאלתך השניה התשובה אינה שחור או לבן. ממליצה לפנות לעו"ד לקבלת יעוץ משפטי והערכת סיכויים.
חג שמח !
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר