הודיעו לי לפני 4 ימים על קבלת בונוס שנתי ב-1/5/2011 (במשכורת אפריל, ועבור הישגיי והישגי החברה בשנת 2010). התקבלתי אתמול למקום אחר והיום חתמתי על חוזה, ביום ראשון הקרוב (17/4/11) אודיע במקום העבודה הנוכחי על עזיבה (שתיכנס לתוקפה בפועל בתוך 30 יום מההודעה, ב-16/5/11). נהוג לתת בונוס אחת לשנה במקום העבודה הנוכחי (גם בשנה שעברה קיבלתי). האם ניתן לשלול ממני את הבונוס לאחר שנאמר לי שאקבל? חשוב לציין שאעבוד בפועל עד ה-17/5/11, ויהיה לי תשלום עתידי (בפועל ב-1/6/11) של שכר בגין מחצית חודש מאי, עבור יתרת ימי חופש ועבור החלק היחסי של דמי ההבראה? האם ניתן יהיה לקצצ לי מסכום זה ע"ח הבונוס?
אודה לתשובה מפורטת ודחופה. תודה.
לאור העובדה, כי הבונוס ראשית הובטח לך ושנית, ניתן בהתאם לביצועי השנה הקודמת, אין זה היה מן הראוי לפסול את הבונוס.
באם מעסיקך לא יתנו לך את הבונוס, עליך לעמוד על כך ואף בכתב על מנת לקבל תשובות בכתב.
באשר לימי חופשה והבראה, אלו הם מצויים בחוקי מגן ועל כן לא ניתן לקזז ו/או לקצץ מהם אלא אם העובד נמצא ביתרת חובה כלשהי אצל המעביד.
שיהיה חג שמח,
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
תודה.. בהמשך לשאלתי, האם ניתן יהיה לקזז מהשכר העתידי הרגיל (עבור מחצית חודש מאי, שייכנס לחשבון ב-1/6/11) ע"ח הבונוס? הבנתי שמדמי ההבראה ומימי החופשה לא ניתן לקזז. האם גם מהשכר הבסיסי לא?
תודה.. בהמשך לשאלתי, האם ניתן יהיה לקזז מהשכר העתידי הרגיל (עבור מחצית חודש מאי, שייכנס לחשבון ב-1/6/11) ע"ח הבונוס? הבנתי שמדמי ההבראה ומימי החופשה לא ניתן לקזז. האם גם מהשכר הבסיסי לא?
אכן, גם משכרך לא ניתן לנכות כל סכום, אלא אם כן שוב.. את נמצאת ביתרת חובה כלשהי שניתנת לקיזוז כגון- מקדמות שעדיין לא הוחזרו, ימי חופשה בחובה וכו'.
כל עניין קיזוז סכומים על חשבון בונוס אינם ניתנים לקיזוז.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר