שלום רב
אני אשת מקצוע וככזו אני מקבלת המון הצעות לתת את שירותי כפרילאנס.
הבעיה היא שמדובר בענף מתמחה ומעסיקי, מבקש להחתימני על הסכם עבודה על פיו אני מחוייבת לקבל את אישורו לפני קבלת כל עבודה שכזו.
יש סעיף בהסכם בו אני מתחייבת לנהוג ע"פ ככלי האתיקה המקובלים וללא ניגוד אינטרסים. אני אשת מקצוע ושמי הטוב חשוב וברור שלא אעשה כזה דבר.
האם אני יכולה להתנגד לסעיף המתיחס לקבלת אישורו של המעסיק? הרי הוא יכול להטיל וטו ולמנוע ממני כל עבודה. מה בנוגע לעבודות שאני עושה ללא שכר?
(התנדבות למשל)
תודה מראש
שלום רב,
דרישת מעסיקך מובנת אולם אין בכל כדי להוות פגיעה מהותית בחופש העיסוק שלך וככל שתהא פגיעה עליה להיות מידתית ובמידה פחותה.
ממליצה בחום טרם חתימתך על סעיף זה לרכוש שעת ייעוץ אצל עו"ד לקבלת חוו"ד דעת משפטית.
חג שמח !
עידית פוליבודה, עו"ד
שקד & פוליבודה משרד עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
