שלום לך עו"ד אורנה שמריהו
אשמח אם תוכלי להרחיב לי לגבי תשובתך, למה את חושבת כי עדיף לקבל שכר גלובאלי מול שכר שעתי, בהנחה כי אעשה את אותן כמות שעות חודשיות בשני המצבים??
-----------------------------------------
שלום לכם
ברצוני לדעת מה ההבדל ומה עדיף עבורי לקבל שכר גלובלי של 4000 ש"ח ברוטו או שכר שעתי של 21.5 לשעה (מינימום) בהנחה ואני עובדת במשרה מלאה של 190 שעות בחודש.
5 ימים בשבוע. ויום שישי אחד פעם בחודש, במשך 4 שעות.
אני שואלת זאת מכיוון שהובטח לי ביום הראשון להעסקתי כי אקבל שכר גלובלי בשכר שציינתי לעיל. אך למחרת התבשרתי כי במשך החודשיים-שלושה הראשונים שנפלו על חגים (ספטמבר-אוקטובר השנה) אקבל שכר שעתי. בהנחה ואני מעכשיו יכולה להחליט איזה צורת שכר ישולם לי (גלובלי מול שעתי) מה עדיף לי, בהנחה ואין שעות נוספות והוקצבו לנו 195 שעות עבודה בחודש??
מה היתרונות והחסרונות בשתי האופציות?
בתודה מראש
מור
מור, פורום זה נותן ייעוץ ראשוני לפונים אליו, ותשובתי נשארת כשהייתה, אך אוסיף כי בשכר חודשי תהיי זכאית לשכר חודשי בכל חודש וחודשו גם בחגים (לאחר 3 חודשים) ואילו בשכר שעתי בכדי להיות זכאית לתשלום בגין חגים תהיי חייבת לעבוד יום לפני ואחרי.
ואוסיף, כי על פי חוק חייב המעביד לשלם לך תשלום בגין שעות נוספות - קרי מעבר ל - 186 שעות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר