שלום לכם/ן. תחילה, הפנייה מנוסחת בלשון זכר מטעמי נוחות. תודה על ההבנה.
קצת רקע: אני עובד בתפקיד אחראי משמרת בביטחון בגוף גדול, מזה כ-5 שנים. עבודתי הינה על פי סידור עבודה הנקבע כ-3 עד 5 ימים טרם תחילת השבוע. בסיס העבודה הינה על פי משמרות בנות 8 שעות כל אחת (בוקר/צהריים/לילה). קיימת אופציה להחלפה בין העובדים במשמרותיהם, למשל עובד X מחליף עובד Y במשמרת בוקר של יום רביעי.
לאחרונה, באופן סדרתי כלפיי בלבד, אני מגלה כי לאחר שאני מבצע החלפה ביני ובין עובדים אחרים, נמחקת ההחלפה ושמי נמחק מהסידור. זאת ללא ידיעתי וללא כול תיאום עימי על המחיקה.
1) מה הדין במצב כזה מבחינת התייצבותי למשמרות?
2) האם יש למי לפנות, מחוץ לגורמי האחראים הישירים שלי, לגבי הנושא על מנת לבדוק את העניין? דהיינו, האם ניתן להתייחס למצב כזה כדין גניבה, שכן מדובר בנישול הכנסה מהעובד?
מצטער על האורך, תודה למשיבים/ות.
האם מצב זה, כאשר מגובה במסמכים המתאימים, יכול להוות עילה לתביעת פיצויי פיטורין? אם כן, למעט צילומים של סידור העבודה, מה עוד דרוש לשם כך?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
הנך יכול לדרוש תשלום בגין אי השיבוץ, כי הרי ההחלפה הינה סידור עבודה לכל דבר, ועצם זה שהחלפת לא אומר שמקום העבודה אמור לבטל לך את המשמרת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר