שלום,
אשמח לייעוץ: אני עובדת במקום עבודתי הנוכחי מהתאריך ה-30 במאי, 2010. אני מתכוונת להתפטר ממקום עבודה זה בתום שנת עבודה אחת. הסיבה להתפטרות שלי היא שהתקבלתי לעבודה תחת מעבידה ישירה אחת (היא זו שקיבלה אותי לעבודה והיתה מרוצה מעבודתי), אך בתום חודשיים עבודה תחתיה, מעבידה זו התפטרה ועברה למקום עבודה אחר. במקומה נשכר הבוס הישיר הנוכחי שלי, שמרגע כניסתו לעבודה (אוגוסט 2010), תנאי העבודה שלי הפכו בלתי נסבלים. אפרט: הבוס הנוכחי שלי אינו מרוצה מהעבודה שאני עושה, כך הוא חוזר ומדגיש בפניי כבר חודשים רבים. הוא טוען כי עבודתי אינה עומדת בסטנדרטים מקצועיים אליהם הוא שואף וכי אני לא מצליחה לעמוד בלוחות זמנים שהוא מציב לי. האמת היא שלטענותיו אין כל בסיס במציאות, והבוס שלי, שנוטה לעשות טעויות מקצועיות רבות בעצמו, נוטה להטיל את האחריות לטעויות אלה עליי, למרות שאני כפופה לו והוא אחראי על עבודת המחלקה שלנו. הוא אינו מעוניין בהמשך עבודתי תחתיו. אני היחידה שנתונה למרותו במקום העבודה. שאר העובדים אינם כפופים לו, אלא עובדים במקביל אליו במחלקות אחרות.
עם זאת, לא פוטרתי מעבודתי מכיוון שלבוס שלי אין סמכות בלעדית לפטר אותי, וכי אין לחברה עניין בפיטורין שלי. המנכ"ל ומנהל מחלקת משאבי אנוש (שגם היו מעורבים בתהליך קבלתי לעבודה), מרוצים מאוד מעבודתי (בניגוד מוחלט לעמדת הבוס הישיר שלי), ואינם מאפשרים לבוס הישיר שלי להשתמש בכוחו כדי לפטר אותי. במהלך החודשים האחרונים ניהלתי שיחות רבות עם מנהל משאבי האנוש והמנכ"ל, והצפתי את הקושי שלי לעבוד היטב תחת התחושה התמידית שהבוס שלי מתוסכל ממני, ואינו מעוניין באמת לעבוד איתי. מנהל משאבי האנוש ניסה לעודד אותי ולומר לי שעבודתי היא טובה למרות מה שהבוס שלי אומר, והמנכ"ל הבטיח שינסה לפתור את הבעיה. כמו כן, שאר עובדי החברה, מאוד מרוצים מהעבודה שלי איתם, ואומרים לי זאת באופן תדיר. אך ללא הועיל - בחודשיים האחרונים, המצב הוחרף עד כדי כך שאני חשה שאני נתונה להתעללות רגשית קשה ביותר מצד הבוס שלי, שמשתמש לעתים בשפה נמוכה מאוד כדי לגרום לי להרגיש רע וחסרת ביטחון.
אני אוהבת את מקום עבודתי ומסורה מאוד למטרות החברה, אך לא מסוגלת להמשיך לעבוד באווירה שכזו. לקח לי זמן לקבל את ההחלטה (גם בשל העידוד שזכיתי לו מצד מנהל משאבי האנוש והמנכ"ל), אך החלטתי שאינני יכולה להמשיך לעבוד שם. לכן, החלטתי להגיש מכתב התפטרות בתום שנת עבודה אחת.
העניין הוא, שאני רוצה שהתפטרות זו תיחשב לי כפיטורין, ושאקבל פיצויי פיטורין. אני חושבת שלאחר היחס המשפיל וההרעה המשמעותית שהתרחשה במסגרת תפקידי, אני זכאית לכך. אך אני חוששת שמעבידיי ירצו לראות בהתפטרותי התפטרות מרצון וללא כל הצדקה. כיצד עליי לדרוש את פיצויי הפיטורין, ומה עליי לכתוב / לומר כדי לקבל אותם?
תודה רבה מראש!
לאור המתואר לעיל, עליך ראשית לאסוף ראיות כנגד המעסיק הישיר (כגון הקלטות וכו') לאחר מכן, עליך לפנות אל החברה במכתב התרעה טרם התפטרות בגין הרעת תנאים, לתאר את מה שהתרחש (בקצרה) כך שהביא אותך להתפטרות והודעה, כי באם המחדלים לא יוסרו ו/או יפסקו עליהם לקבל את מכתבך כהודעת התפטרות בצירוף ימי הודעה מוקדמת כדין.
חג שמח וכולי תקווה להצלחה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר