פוטרתי מהיום להיום, כמעט בפבואר 2010 , ניתנה לי הודעה מוקדמת של חודש וחצי ופיטוריי נכנסו לתוקף מ1 באפריל, שולמו לי פיצויים , לשלוש ורבע שנים . נערך תהליך \, שימוע" לא תקין בהחלט , במהלכו נעשה ניסיון להוריד אותי לשכר של חצי משרה ולהשאיר אותי בהקף של שלושת רבעי משרה , לא ניתן לי זמן לחשוב , סירבתי להצעה , . עבודתי הייתה בתחום בקרת אישפוז לצהל , במספר בתי חולים במרכז , עבודתי הייתה מצויינת , הטובה ביותר ביחס לאחרים , ויש לכך הוכחות כתובות . הסיבה שניתנה היא אי עשיית בקרת אישפוז לעובדים זרים , סיבה שאינה נכונה , הבוסית הישירה הקודמת עסקה גם בזה וביקשה ממני ולפעמים מאחרים לעשות זאת , המעסיק שלפניה [ואחריה מסתבר עכשיו] לא מתעסקים בזה, כתבתי מכתב מיד לאחר מכן בהתחלה לבד , ואחר כך על ידי עוד ודרשתי פיצויים מוגדלים הן על פיטורין לא מוצדקים , וכן על עגמת נפש , וכן על הורדה בדיעבד של ימי חופש שנעשתה באופן שרירותי שנה קודם לכך [ וגם על כך היו לי התכתביות עם המעבידה ששמרתי ] , כמו כן גם על בונוס שנתי שלא שולם על אף הישגיי המרשמים. לציין שגם העובדה שהחברה קודם לפיטורי ופיטורי בכיר ממני במשרה , נעשתה רק לאחר זכייה במכרז והארכתו לשנתיים נוספות . עורכת הדין ששכרתי שלחה להם מכתב התרעה ביוני 10 ותשובתם , שאיננה עיניינית הייתה בסוף יוני . מסיבות אישיות , כספיות ואחרות החלטתי לא להמשיך את ההליך , חיכתי לעבודה בשרות ציבורי , שאכן התקבלתי עליה , אך לא הצלחתי להשתלב בה [שונה מאוד מעבודה זו ] חלק מהבעייה שהסתברה לי רק עכשיו הייתה סטיגמה שלילית עליי , אותה פגשתי עשרות פעמים בחיפוש עבודה בשנה , כמעט בכל מקום לא מאמינים לי למה פוטרתי מעבודה זו מה גם שבגילי[54] ובמקצועי אין לי אפשריות רבות [ כי בתחומים המבוקשים במקצוע , יש צורך בלמידת תוכנות חדשות , פעילויות טכניות שונות לגמרי ועוד ] נוסף לכך יצא לי לבקר מסיבות אישיות , משפחתיות בבתי חולים בהם עבדתי , בכל מקום היו עובדי בתי חולים [רופאים ואחיות שהכירו אותי מהשנים שהסתובבתי שם במסגרת תפקידי ןמביעים תמהיה מדוע אנני עובדת עגמת הנפש והפסד כלכלי ממשי ועתידי הם מאוד מאוד מוחשיים וגדולים במקרה שלי ] לאחרונה נודע לי שזמן קצר לאחר פיטוריי הפסיקו לגמרי את העבודה עם העובדים הזרים , ואילו העבודה עם צהל צומצמה מעט , לא היו לי מחליפים תקופה מסויימת כלל , עד שלא הייתה להם ברירה . כמו כן נערכה ישיבה שנדחתה בזמן שעבדתי עדיין , לתקופה יותר ואז פורסמו הנתונים שלי שלשנת 2009 ששוב היו הטובים ביותר , כמו כן לאחרונה פורסמו הנתונים ל2010 לאחר שפוטרתי ויש ירידה בתוצאות ונאמר לעובדים בבקרה שאם לא ישתפרו התוצאות ייגמר החוזה בסוף שנה זו , כל אלו מחזקים את טענתי . המנהלת הישירה קודמה לתפקיד בכיר ההחלטה לפטרני לאלתר ובמפתיע הייתה להראות צעדי חיסכון . ולהכשירה לקבלת התפקיד החדש לאור כל אלו שאלתי האם אני יכולה לתבוע עכשיו[ישירות ללא עוד] אותם על פיטורין לא מוצדקים ואם כן האם לצרף את עניין ימי החופשה , ואת עניין הבונוס שהבטח , ושולם שנה קודם לכן , אך לא שולם לשנת 2009 , ותחילת 2010. אודה על תשובה מהירה
ראשית, לא מובן מדוע תרצי לתבוע ללא עו"ד, אך באם דרך זו תבחרי, הרי שבוודאי ניתן לתבוע ועדיף אכן להוסיף את כלל הנסיבות שאותם ציינת לעיל, כולל העובדה שהינך בת 54 שנים.
בהצלחה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר