שלום
אני עובד כמנהל סניף כ-10חוד' ולמרות שהודעתי על החלטתי לעזוב ולא הגשתי שום מסמך בדבר כמה ימים לאחר ניגש אלי המנהל הישיר שלי ופיטר אותי במקום ללא שום הודעה מוקדמת בטענה שחבר של המנכל אמר לו שאני מחפש עבודה. שאלותי הם: 1. האם אפשר לפטר אדם רק בגלל שהוא מחפש עבודה? 2. עד היום לא שולם לי פנסיה לפי החוק-האם יש קנס בעניין חוץ מתשלום הרטרו שחייבים לשלם? 3. למרות שאני פחות משנה האם אני עדיין זכאי לפצויים? עקב הסיבה לפיטורי. 4.האם אני זכאי לתשלום על הודעה מוקדמת שלא ניתנה לי? 5. בגלל שעדיין לא קבלתי את מכתב הפיטורים למרות פנייתי אליהם בכתב ,בעל-פה וטלפונית הייתי רוצה לדעת את הסטטוס שלי.האם מבחינת החק אני עדיין נחשב לעובד או שמאותו יום שפיטרו אותי אני כבר לא עובד בחברה.
ראשית, היה מן הראוי לבצע שימוע טרם פיטורים ועל הפרת חובה זו ניתן לתבוע פיצוי כספי.
באשר לפנסיה חובה , ניתן לתבוע בצרוף הלנה וריבית.
בנוגע לפיצויים שלך, יש להראות כי אכן הפיטורים נעשו על מנת להתחמק מחובת המעסיק בפיצויי פיטורים, דבר שמקשה שכן אתה בעצמך טוען כי רצית לעזוב את מקום העבודה.
בכל מקרה מומלץ לתאם פגישת ייעוץ לעניין זה על מנת לקבל את כלל הכלים להתמודד עם המצב .
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר