בפומבי?
האם מעסיק יכול לטעון בפניי שאינני זכאית לרכיב שכר מסוים וזאת עפ"י נוהל/נוהג מסוים שקיים במקום העבודה ושלא פורסם בשום מקום ובשום זמן שהוא?
רק אציין שהמעסיק טוען שהנוהג/נוהל קיים רק שזה סודי והוא לא יכול להראות לי את זה וזה קיים ככל הנראה לא מהיום ולא מאתמול.
האם יש סרט כזה?
אני פשוט עדיין עובדת באותו מקום וזה מרתיח אותי כי אני חושבת שאם דבר כזה אכן קיים, צריכה להיות לבטח הנחיה בכתב או החלטה על כך של הממונים.
האם המעסיק יכול לטעון לחיסיון וחשאיות ההוראה או מקורה ולנפנף אותי לאחר יד?
תודה מראש ושבוע טוב,
בי
ראשית, לא ברור מהי הזכות לה את/ה טוענ/ת כי לא ניתנה.
שנית, ככל שהדבר נוגע לזכויות שכאלו הנהוגות ליתן במקום העבודה לעובדים, ניתן לטעון לאפליה אסורה, אך שוב יש לבחון מהו הנוהל/נוהג במקום העבודה והאם באמת ישנה אפליה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המעסיק קבע כמדיניות שעפ"י הנחיה/נוהל הקיים באופן כולל, רכיב שכר ספציפי לא ישולם לעובד/ת בנסיבות כאלו או אחרות במהלך חיי העבודה או סיומם.
המעסיק טוען שהנוהג/נוהל הינו סודי, ללא קשר לעילת האפליה (לאור העובדה כי לדברי המעסיק מדובר בהנחיה/נוהל אשר הינו חשאי וחל על כל עובדיו), האם המעסיק חב בחובת פרסום הנוהג/נוהל בפומבי (לוח מודעות?תקנון החברה?חוזה עבודה?הפצה בדוא"ל וכדומה?)?האם העובד זכאי לדעת על כך? האם מעסיק יכול לפתע להתנער מחובתו ולהטיל פצצה כי קיים נוהג/נוהל חשאי שבגינו זכותי לאותו רכיב שכר תישלל?
אני מדגישה, כי המעסיק מסרב לתת לי או להראות לי כי באמת קיים הנוהג/נוהל, נוהל שכלל לא ידעתי על קיומו בעבר, ולכן רוצה להבין האם אני יכולה לבקש חד משמעית לראות נתון שכזה והאם קיימת חובה למעסיק ליידע באופן כללי עובדים על הימצאות נוהל/נוהג שכזה בטרם עת.
תודה מראש ויום טוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר