שלום לכל המעוניין,
הועסקתי בחברת אבטחה לפני שנתיים. תנאי לקבלה לעבודה זה מעבר קורס מאבטחים שאותו עברתי בהצלחה. במהלך העבודה יש תנאי בחוזה שעליי להמשיך לעבור מבחני כושר כל חודשיים. כחצי שנה אחרי שהתקבלתי לעבוד לא עברתי מבחן כושר ולכן העבירו אותי למתקן אחר של חברת האבטחה שבו תנאי הכושר נמוכים יותר. לפני כככה חודשים החליטו להעלות את דרישות הכושר גם שם. בינואר 2011 היה אימון כושר שבו הועלו הדרישות ולא עברתי. נאמר לי שניתו לי עוד צאנס ואם אני ילא יעבור את מבחן הכושר הבא אני יוחזר לחברת האבטחה. כרגע עומד בפניי אימון כושר ואותו אני לא מאמינה שאני יעבור לפי דרישותיהם. אם אני לא יעבור את המבחן אני יוחזר לחברת האבטחה ושם נאמר לי שאין להם עוד מתקנים בשכר שלי כרגע, ולכן אצתרך להיתפטר בעצמי כי אני לא עומדת בתנאים המוצבים מולי.
שאלתי היא האם מותר להם לדרוש ממני להתפטר בגלל שאני לא מספיק בכושר לעבודה בשכר שלי. או שעליהם לפטר אותי בעצמם?
אשמח לתגובתכם המהירה!
תודה
לאור המתואר לעיל, לא ניתן לדרוש ממך להתפטר, באם לחברת השמירה אין כל מקום ראוי להעסיקך מן הראוי, כי החברה תפטר אותך בהתחשב כמובן בוותק שלך בחברה וכו'.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר