חג שמח
אני עובדת במקום עבודה בסך הכל חודש וחצי, ובחוה"מ פסח הזה, המעסיקה הוציאה אותי לחופש יזום כי אין עבודה בזמן זה, האם אני זכאית על פי חוק לתשלום מלא של ימים אלה ? למרות שאני עובדת רק חודש וחצי וצברתי רק יום וחצי חופשה+המעסיקה אמרה לי חד משמעית שאם היה לי 3 חודשי עבודה , היית משלמת לי( הבנתי ברוב הפורומים שה 3 חודשי עבודה מתייחסים לימי שבתון שמגיע על פי חוק, אין שום מקום שמתייסת לזמן וותק לגבי חוה"מ פסח (אם עובדים יום לפני ויום אחרי), תודה וחג שמח
ראשית, בנוגע לימי חג בתשלום (יום לפניי ויום אחריי) הרי שהתשלום הוא עבור ערב החג עצמו (יום השבתון) בו לכאורה נכפת על העובד חופשה שכן, המשק אינו פעיל. לאור העובדה, כי אכן אינך מועסקת 3 חודשים, הרי שלא מגיע לך תשלום עבור ימי חג.
באשר לכפיית ימי החופשה, באם בית העסק אינו עובד בחול המועד עצמו, ניתן לכפות על העובד ימי חופשה בניכוי צבירת ימי החופשה שעומדים לרשותו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר