שלום רב,
אני מקבל שכר גלובלי, לצורך העניין: 10,000 (שכר בסיס).
לאחר תיקון מס' 24 קיבלתי מייל ממשאבי אנוש:
"מעתה יופיעו בתלוש השכר שתי שורות המתייחסות לתמורה החודשית עבור עבודתך: משכורת (שכר בסיס) , שנ.גלו. (גמול גלובאלי עבוד עבודה בשעות נוספות).
השכר שלי נשאר אותו הדבר רק שמאז הוא מורכב מ- 80% שכר בסיס
20% שעות נוספות גלובליות.
הפרשות סוציאליות תבוצענה על שני הרכיבים.
האם מדובר פה בהרעה בתנאי העבודה שלי ? אני עובד שעות נוספות שבעבר לא קיבלתי עליהן תגמול מאחר ואני עובד גלובלי ובעצם גם אחרי כניסת החוק החדש שאמור לדאוג לנושא שעות נוספות לעובדים גלובליים - איני מקבל גמול על שעות נוספות שאני עובד מאחר והכניסו לי אותן לשכר הבסיס שלי בשביל שיוכלו לעמוד בדרישות החוק החדש.
האם זה תקין .. ?
תודה מראש.
לאור התיקון, הרי שאין הרעה תנאים ממשית בתנאי העסקתך, מה שכן ניתן לעשות מכיוון שהחוק מגביל את השעות הנוספות הגלובליות, וודא כי באמת השעות הנוספות שלך אינן עולות על 20% מערך השכר שלך, באם הן עולות הרי שניתן לדרוש תמורה עבורן בנוסף.
שמור את המייל של חשב השכר שלכם ואף בצע מעקב.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
היות והשכר שלי היום גלובלי מורכב מ-80% בסיס ו-20% תשלום על שעות נוספות גלובליות, מה לגבי גובה התשלום על שעות נוספות(בעצם חריגות) בשבת?
התשלום אמור להיות יותר לכל שעה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר