פיטרו אותי מעבודה בה עבדתי במשך שנתיים
אני ביקשתי טפסים לאבטלה טופס 161
טופס שחרור כספי פנסיה וכו'
כמו כן נכנסתי איתם לויכוח כי דרשתי לקבל פרוטוקול שימוע אפילו פקססתי מכתב דרישה , על המכתב הם לא ענו לי אבל בעל פה אמרו שאני מוזמנת לתבוע אותם אם אני רוצה, כי הם נוהגים לפי חוק. ואני לא מבינה כלום-אבל לבנתיים עזבתי את זה כי באחד הפורומים קראתי שהם אכן לא מחוייבים למסור לי את הפרוטוקול וזה מסמך פנימי של החברה ,אני לא מעוננית לחזור לשם גם ככה אז כרגע זה פחות קריטי.
אבל כעת בגלל שביקשתי מסמכים לאבטלה וטפסים לפנסיה
הם מבקשים שאני אמסור להם את התלושים שלי (צילומים) של כל השנתיים
על מנת שיכלו לטפל בזה מאחר וכל התלושים שלי שאצלם נמצאים בארכיוןויש להם בעיה להוציא אותם
ועל מנת לזרז את העניין ולא לעקב אני צריכה לתת להם תלושים שלי
השאלה שלי : אולי אני באמת לא מבינה כלום בדיני עבודה
אבל האם אני צריכה לדאוג להראות להם תלושים שלי של כל השנתיים על מנת לקבל מסמכים וטפסים שביקשתי ???
מזה בארכיון? היום הכל ממוחשב ? ואם הייתי עובדת שם 15 שנה ? אז גם היו דןרשים ממני להביא להם תלושים?
אני קצת חוששת למה הם בדיוק צריכים אותם? (מאחר והם משוכנעים שאני הולכת לתבוע אותם כי איימתי עליהם שיש לי עורך דין - אבל האמת שאין לי :) )
תסבירו לי בבבקשה האם במידה ולא אביא להם את התלושים כמו שהם מבקשים הם יכולים לעקב לי מסמכים בטענה שהם בארכיון?
האם זה אמור לעניין אותי? כהשם החליטו לפטר אותי הם היו צריכים לדאוג להכל ?בבקשה תסבירו לי כיצד עליי לנהוג במינימום נזק
בקשתם די תמוהה לאור העובדה כי אמורים להימצא אצלם כל תלושי השכר.
שנית, הם מחוייבים להנפיק לך את אשר ביקשת, ולא הנך יכולה לתובע אותם על נזק שנגרם לך - קרי אי קבלת דמי אבטלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אין זה מחובתך להציג להם תלושים, על המעסיק לשחזר את תלושי השכר ובטח שבטח אין זה ביכולתו לעכב זכויות המגיעות לך בגלל חוסר בתלושים.
אין לך מה לחשוש, אך אולי הם בעצם רוצים לעשות בדק בית ולראות האם שולמו לך סכומים ביתר.
אם את לא חוששת מזה תגישי להם את התלושים , באם יש לך חשש כזה תכתבי איתם ותתריעי לפניי פנייה לתמ"ת בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר