שלום רב לצוות עו"ד ויישר כח על האתר המעניין!
יש לי 2 שאלות, אני אמורה להיות מפוטרת. היה לי היום שימוע.
אני עובדת שנה וחמישה חודשים באותו מקום. השאלות:
1. יש לי 7 ימי חופשה- האם ניתן לכלול אותם בזמן ההודעה המוקדמת?
2. האם במשכורת אקבל תשלום על חודש הודעה מוקדמת+7 ימי חופשה שלא הייתי בחופשה?
3. לא קיבלתי דמי הבראה- האם לדרוש זאת במייל או בתור שאלה: כמה דמי הבראה מגיע לי ומתי ישולם? או בעת שאקבל מכתב פיטורין לשלוח זאת במייל?
אני עובדת שכר 6000 חודשי, ולפי השעות שאני עובדת אני מקבלת משכורת (שעות נוספות אם צריך , אם עבדתי פחות מ 43 שעות שבועיות אז יורד לי מהמשכורת- אני נחשבת לעובדת שעתית או חודשית?
תודה ויום מקסים!
1. ימי חופשה לא יבואו במניין ימי ההודעה המוקדמת, אלא בנוסף להם.
2. בוודאי ראי הרשום לעיל בסעיף 1.
3. דמי הבראה מגיעים לתקופה היחסית שלך היינו 5 ימי הבראה לשנה הראשונה ועוד הפרשים בגין התקופה הנוספת.
הינך נחשבת עובדת שעתית.
בהצלחה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שלום עו"ד שחר, תודה על המענה המהיר.
1. מה סכום דמי ההבראה המגיעים לי ליום?-
2. אם בחוזה רשום שאני עובדת משרה מלאה. במהלך החודש היו ימים שעבדתי פחות שעות (היה לי חוסר בשעות) - בתלוש משכורת רשום באחוז משרה 85%, 96% , וכתוצאה מזה גם פחות שעות חופש ומחלה, אבל שמתי לב שב7 חודשים האחרונים גם אם עבדתי פחות שעות (היו חסרות לי שעות) בתלוש באחוז משרה היה רשום 100% ולכן אני חושבת האם יתכן שהם טעו כשרמו לי 85% משרה? לא מספיק שלא קיבלתי כסף על שעות שלא עבדתי אז יורד לי גם משעות חופש ומחלה?
3.שאלה אחרונה- אני עובדת 9 שעות ביום (08:00-17:00) , אבל בשעות חופש רשום 7.2 שעות. למה זה ככה?0.83 מהשעה
1. 351 ש"ח תעריף ליום הבראה.
2. לא טעו כאשר רשמו לך אחוזי משרה שונים, שכן הינך עובדת שעתית ועל כן היקף המשרה שלך משתנה מחודש לחודש.
ואכן בשל כך גם צבירת ימי המחלה והחופשה הם בהתאם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר