שלום
לא עניתם לי קונקרטית על השאלה אם עבדתי 13 יום לפי 12 ש"ח נסיעות שזה
156 ש"ח אני צריכה לקבל כמו שבמקום אחר קיבלתי או כמו שמעסיק אומר עושים איזה חישוב מסוים לפי החופשי חודשי בפועל קיבלתי 137 ש"ח אני יודעת חודש
שלם נותנים את כל הסכום ולא חודש שלם נותנים פר ימים לפי חופשי חודשי
מה החוק אומר מחכה לתשובה
צו הרחבה להסכם הקיבוצי הכללי בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה, קובע כי כל עובד הזקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי לקבל ממעסיקו השתתפות בהוצאות הנסיעה לעבודה וממנה.
הזכאות להחזר הוצאות נסיעה קיימת גם לעובד שאינו נזקק לתחבורה ציבורית ובלבד, שעפ"י אמות מידה אוביקטיביות הוא זקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו. העובד זכאי להחזר הוצאות נסיעה , כשהן מחושבות עפ"י עלות נסיעה ברכב ציבורי (ראה דב"ע נו-3-46 רונית עילם- אטלס שירותי כ"א בע"מ).
במידה והעובד אינו מגיע לעבודתו מסיבות שונות שאינן קשורות לעבודתו כדוגמת מחלה וכו' , ניתן להפחית את דמי הנסיעה בהתאמה.
ההתייחסות לנושא שונה ממעביד למעביד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
