שלום רב,
לאחרונה פוטרתי מעבודתי עקב פירוק החברה. בתלושי המשכורת ניתן לראות הפרשה של %1.67 מהמשכורת שלי לקופת הגמל אך לא התבצעה הפרשה של המעסיק - זאת אומרת, הופרש סכום מהמשכורת בלבד בלי שהמעסיק הוסיף את חלקו.
פוטרתי בתאריך 31.1.11 ועד היום לא קיבלתי את פיצויי הפיטורים. על מנת שאקבל את הפיצויים המעסיק דורש ממני שאחתום על מסמך שממוען לחברת הביטוח שנוסחו:
"בעקבות הודעת עזיבת העבודה מתאריך 31.1.11 ידוע לנו כי לפוליסה שולמו 2 תשלומים בלבד. נא לבטל חיובים פתוחים ולהעביר אלינו מידע בדבר ערכי פדיון הפיצויים לצורך מילוי טופס 161".
הוא טוען שעד שלא אחתום על המסמך אין לו אפשרות להעביר לי פיצויי פיטורין. לפי מה שהבנתי על כל חודש עיכוב מגיע לי תוספת של 20% לפיצויים.
מה אני יכולה לעשות?
האם אני חייבת לחתום על המסמך? מה שבעצם הוא מבקש ממני במסמך הזה, זה לוותר על מה שהוא צריך להוסיף לקרן, האם זה חוקי מצדו לבקש ממני לעשות דבר כזה בשביל שאני אקבל את פיצויי הפיטורים? איך אני יכולה להבטיח שאקבל את מה שמגיע לי? האם הדרך היחידה היא לתבוע את המעסיק?
בברכה,
שירן
הסניף בו עבדתי נסגר..
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שאלתך די בעייתית, לאור העובדה כי החברה בהליך פירוק, אם לא תחתימי לא תקבלי את המעט שמגיע לך, היות וההליכים שיועמדו בפניך הם פנייה לנאמן/מפרק, להגיש תביעת חוב, ולבסוף לקבל בערך 75% מהחוב דרך ביטוח לאומי לאחר מספר שנים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר