הנני עובדת כ - 5 וחצי שנים כמזכירה במשרד פרטי במשרה מלאה בת 8 שעות. לאחרונה - החלטתי לצאת ללימודים ולפתח את עצמי, אך מאחר שהלימודים מתקיימים כאופציה או 3 ימי בוקר, או 3 ימי אחה"צ, הבנתי שאין ביכולתי ללמוד בשעות הבוקר, והאופציה היחידה שלי היא לצאת פעמים בשבוע מוקדם מהעבודה (שכשעתיים וחצי לפני סיום יום העבודה). הודעתי על כך למנהל שלי על כוונתי לצאת ללימודים, ועל אופציות השעות שעומדות לרשותי, והוא כעס עלי ואמר שלא מקובל עליו, והוא מתכוון להביא משהי אחרת במקומי לעבודה, כי ממילא החלטתי לעזוב מרצוני. אני רוצה לציין שלא אמרתי שאני עוזבת את העבודה, אלא רק רוצה פעמים בשבוע לצאת מוקדם מהעבודה בצורה מסודרת, אך המעביד "הפך" את זה עלי, כביכול כי אני רוצה לעזוב מרצוני.
א. האם בסיטואציה כזו במידה ואפוטר ע"י המעביד, האם לא אהיה זכאית למכתב פיטורין מהמעביד, ואם המעביד לא ישלם לי פיצויים?
ב. האם המעביד יכול לטעון שעצם העדרותי, פוגעת בעבודה ולכן לא מגיע לי פיצויים?
ג. ומה קורה במקרה כזה עם פיצויי הביטוח מנהלים שלי?
א. באם תעמדי על העובדה שהינך יוצאת מוקדם יותר, הרי שזו את שמתפטרת (מעסיקך אינו חייב להסכים לעניין זה) שכן את משנה את תנאי העבודה המקובלים במקום! משכך, לא יגיע לידך מכתב פיטורים.
ב. לשאלתך, בוודאי.
ג. מה שנצבר בביטוח המנהלים שלך מצד המעביד לא ישוחרר ומה שנצבר מצד העובד יועבר לך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר