אישתי שהתה 29 שבועות בחופשת לידה במהלך 2010.
במקום העבודה שלה החליטו על הענקת בונוס לעובדים לשנת 2010, בגובה שכר חודש אחד
בתחילה שלחו מכתב ובו פירטו כי עובדות ששהו במהלך 2010 בחופשת לידה, יזכו למענק יחסי לפי מס' השבועות בו עבדו בפועל ובנוסף 26 שבועות. לאחר מכן חזרו בהם והודיעו שהמכתב היה טעות והמענק הוא רק עבור שבועות בו עבדו בפועל, ובנוסף 14 שבועות שבהם מגיעים דמי חופשת לידה מביטוח לאומי.
עד כמה שידוע לי, לאחרונה שונה חוק חופשת לידה בישראל, והחופשה הוארכה עד 26 שבועות, מתוכם 14 בתשלום ביטוח לאומי ועוד 12 על חשבון העובדת, ומין ההגיון שהבונוס יכלול את כל 26 השבועות שהחוק מכיר בהם, כך שבמקרה של אישתי היא צריכה לקבל בונוס יחסי על 49 שבועות מתוך 52 שהם שנה שלמה (מתוך 29 השבועות בהם שהתה בחופשת לידה, רק 3 הן חופשת פרטית/אישית והשאר הן מכוח חוק).
האם יש צדק בחישוב שלי, או שמא החישוב אמור להיות אחר??
בתודה מראש,
עודד
אכן ניתן לשער כך או כך, אך שאלתך עד כמה שידוע לי עדיין לא נבחנה בפסיקה ולכן אין לי מענה עובדתי לשאלתך.
לטעמי, יש לבצע חישוב יחסי ובגין הימים בהם העובדת מקבלת שכר ולא נמצאת בחל"ת לאור העובדה כי חופשה ללא תשלום מנתקת יחסי עובד ומעביד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר