אני עובד בעבודה זמנית ומוגדר עובד לפי שעה. יום עבודה מוגדר כ9 שעות.
נניח ועבדתי כל יום 11 שעות וביום שישי עוד שעתיים, סה"כ שעות שבועיות :57.
האם מגיע לי לקבל כל יום שעתיים נוספות (על השעה ה10 וה-11) בתעריף של 125% וכנ"ל על יום שישי, יוצא שסה"כ אקבל 14 שעות נוספות בתעריף של 125%?
או שמא החישוב הינו שבועי ואז אקבל על 43 שעות תשלום רגיל, על עוד שעתיים 125%, ועל שאר ה12 שעות תשלום בתעריך 150% ?
יש לספור את השעות הנוספות לפי יום.
במידה והנך עובד 5 ימים בשבוע- מתחילים לספור שעות נוספות החל מהשעה העשירית.
במידה והנך עובד 6 ימים בשבוע- מתחילים לספור שעות נוספות החל מהשעה התשיעית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
מה החישוב שמבצעים בפועל?
כשאני שאלתי את החשבת שכר בחברה לגביי אחוז המשרה שאני נמצא בה.. היא אמרה לי שזה משתנה מחודש לחודש תלוי כמה שעות אני עובד באותו החודש ובהתאם לשעות העבודה (לא כולל שעות נוספות) החברה מחשבת את ימי החופשה שמגיע לי ואת העברה לקרן הפנסיה וכו...
בעיקרון אני מחוייב לתת מינימום 4 משמרות בשבוע, וכמו שידידי פירט בשאלתו השכר הוא שונה אם מחשבים את השעות הנוספות לפי יום או לפי שבוע... שכן בחישוב שבועי לאחר 43 שעות עבודה רק השעתיים הראשונות הן בחישוב של 125% והיתר 150% להבדיל מחישוב יומי שכל יום השעתיים הראשונות בחישוב שעות הנוספות הן 125% והיתר 150%.... מה הוא הכלל לחישוב?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר