שלום,
אני עובדת במוקד של בזק, לא הגעתי לעבודה שבועיים ללא אישור,רציתי שיורידו לי אחוז משרה ולא הסכימו,והודיעו לי שאם אני לא חוזרת לעבודה תוך שבועיים מהוצאת המכתב (שלחו לי מכתב התראה) בתנאי ההעסקה הקודמים שלי אזי יהיה עליי לשלם גם את עלות הקורס (קנס של 500 שקל שאני יודעת שהוא לא חוקי) וגם על כך שעזבתי ללא הודעה מוקדמת,וכל זה,ממשכורתי האחרונה.
משכורתי האחרונה כבר נכנסה היום לבנק,אבל אני רואה בתלוש שיש הערה שלחשב השכר יש זכות לקזז: "כל סכום,ששולם על פי חשבון זה,העודף על פי ההוראות המחייבות בנדון,ייחשב מקדמה על חשבון המשכורת והגמלה לחודש או החודשים הבאים,או יוחזר על פי דרישה ראשונה של חשב המשרד.החשב יהיה רשאי לקזז כל סכום עודף,כנ"ל,מכל סכום שיגיע למקבל הסכום העודף,או לבקש מהבנק לחייב את חשבון המשכורת של העובד ולהחזיר למשרד סכום זה".
האם מדובר פה על סכום עודף ששולם בטעות ועלו על הטעות? או על כל סכום שהם רוצים לקחת ממני? וכמה קנס זה על עזיבה ללא הודעה מוקדמת כשאני עובדת שם חצי שנה? כל מה שנשאר לי אצלם זה רק 2.5 ימי חופש שלא נוצלו. יש סיכוי שפשוט לא ייפדו לי אותם וזהו? או שיש להם זכות להכנס לחשבון ולקחת כסף?
המעסיק יכול לקזז את ההכשרה המקצועית, תלוי בהיקף ההכשרה אותה קיבלת.
לאור העובדה כי שכרך הועבר לחשבונך, אין המעסיק יכול לבקש החזר מהבנק, הוא יכול לבטל את הוראת ההעברה ויכול להיות שניתן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר