שלום לכולם,
יש לי כמה שאלות:
1. אני מקבלת שכר לפי שעה ועובדת משרה מלאה (5 ימים בשבוע* 9 שעות), ובחוזה ההעסקה שלי חתמתי (בתמימותי) על התראה של 60 יום במקרה של התפטרות. האם זה חוקי? האם אני באמת מחוייבת ל60 יום? אם לא, לכמה זמן אני מחוייבת?
2. איפה אני יכולה ללמוד על תעריפי שעות נוספות, גם החל מהשעה ה9 בכל יום וגם במצב בו עובדים בימי שישי, כלומר, שכל שעה בו היא מעבר ל45 ש' שבועיות?
3. איך ניתן לתבוע ממעסיק שעות נוספות לאחר ההתפטרות?
4. האם עובד שעתי, שעובד משרה מלאה (כאמור, 5 ימים בשבוע *9 שעות יומיות), זכאי לתשלום על ימי החג של פסח?
המון המון המון תודה על העזרה!
נועה
1 - היה וימי ההודעה המוקדמת הינם בהתאמה, קרי גם המעסיק מחויב ב - 60 ימי הודעה מוקדמת, אזי עליך לפעול עפ"י ההסכם שנחתם בניכם. היה ואין התאמה הנך מחויבת לאחר שנת עבודה ל - 30 ימים ובהתאם לחוק הודעה מוקדמת.
2 - שעות עבודה שבועיות הינן 43 שעות. מעבר לכך, המעסיק מחויב בתשלום שעות נוספות. שעות העבודה ליום הינן 8:36 לא כולל הפסקה. בשעתיים הראשונות התשלום הינו 125% לכל שעה לאחר מכן 150%.
3. הנך יכולה להגיש תביעה בביה"ד לעבודה, והנך יכולה לתבוע עד 7 שנים אחורנית. מומלץ בליווי עו"ד.
4 - היה ועבד יום לפני החג ויום אחרי החג.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר