שלום,
מזה שנתיים הנני עובדת במפעל.
כרגע הנני בהריון בחודש השביעי.
למעסיק הודעתי כי אצא לחופשת לידה מוקדמת בתחילת חודש דצמבר או סוף דצמבר הכל תלוי באיך ארגיש, הוא כבר דאג להביא לי מחליפה.
בנוסף הודעתי למעסיק כי אין לי כוונת לחזור לעבודה אחרי הלידה.
היום הוא דורש ממני לצאת לחופשת לידה מוקדמת בתחילת דצמבר היות ומצא מחליפה האם זה חוקי?
האם המעסיק יכול לדרוש ממני דבר כזה?
למרות שהודעתי לו לפני הלידה כי לא אחזור לעבודה האם הוא מחוייב לשלם לי פיצויים?
בנוסף המעסיק דאג כבר להעביר את כל העבודה למחליפה כך שאני יושבת ללא מעש שגורם לי להרגיש אי נעימות האם זה מותר?
הוא לא יכול להחליט עבורך. אין אני מבינה מדוע הודעת לו כעת שאינך חוזרת, הנך יכולה להודיע רק בסוף חופשת הלידה, וכך חופשת הלידה תכנס לחישוב פיצויי הפיטורים.
בנושא המחליפה - די בעייתי הנושא לאור העובדה כי אינך יכולה להשאיר את מעסיקך בחוסר ידיעה לגבי התנהלותך, יש לו עסק לנהל ואינך יכולה לשנות כל רגע גירסאות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
כלומר אם החלטתי כי בסוף דצמבר אצא לחופשת לידה מוקדמת כך צריך לקרות על פי חוק למרות שהוא דורש שאצא לחופשת לידה מוקדמת בתחילת דצמבר?
לגבי חישוב פיצויי הפיטורים מעולם לא הודעתי לו כי אני מתפטרת מה שכן הודעתי כי אצא לחופשת לידה מוקדמת ואח"כ לא אחזור לעבודה האם הודעה זו נחשבת כהתפטרות?
בדיעבד הבנתי כי עשיתי טעות שהודעתי לו עוד לפני הלידה וזאת משום שלפני תחילת ההריו שמשתי כיד ימינו לניהול העסק לכן הקשר היה פתוח מאוד עזרתי לו לבנות את כל מערכת המחשוב במפעל.
סיפרתי לו כי בעתיד ארצה להקים עסק משלי, וכך נוצרה השיחה של לא אחזור לעבודה אחרי הלידה.
בחודש ספטמבר ששוחחנו על תאריך עזיבה הוא לא התעקש לדעת תאריך מדוייק ואמר לי בסדר נראה איך תרגישי עכשיו שהוא מצא מישהי אחרת לא ממש אכפת לו...הוא מעדיף לשחרר אותי כמה שיותר מוקדם
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר