אני עובד חודשי ,שכרי ברוטו 7500 ש"ח , לא נכחתי בעבודתי מיום שישי 8.4.11 ועד יום א 10.4.11 (סה"כ שלושה ימים) . המעסיק הוריד לי 3 ימי מחלה ממניין ימי המחלה שלי וכמו כן ניכה לי סך של 250 ש"ח על היום הראשון למחלה ועוד 250 ש"ח על 2 הימים שאחריו ,ובסה"כ ניכה לי 500 ש"ח . האם פעל נכון ?
תודה רבה
השכר הינו גלובלי,ימי העבודה שלי א-ה (אינני עובד בשישי ושבת)
כלומר אם עבדתי פחות מ-8 שעות בשבוע מורידים לי מהמשכורת כנגד אותם חוסרים.
תיקון בחוק דמי מחלה,
עדכון צבירת ימי מחלה
חוק דמי מחלה קובע כי עובד צובר 1.5 ימי מחלה לכל חודש עבודה מלא שעבד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה. במידה שהעובד לא עבד בחודש מסוים בכל ימי העבודה שבאותו חודש, יראו 25 ימי עבודה כחודש עבודה מלא, וחלק של חודש עבודה מלא יזכה את העובד בימי מחלה יחסיים.
גובה ימי המחלה
יום הראשון להיעדרות - ללא תשלום
היום השני והשלישי – 50% משכר יום עבודה רגיל.
היום הרביעי ואילך- 100% משכר עבודה רגיל.
תחולת החוק - 01.04.2011 והוא יחול על דמי מחלה המגיעים בעד תקופת מחלה שמיום 1.04.2011, אף אם החלה לפני מועד זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
יכולתי גם אני להוציא מתוך הפורום משאלות גולשים אחרים .
שאלתי היתה האם המעסיק פעל נכון .על זה לא קיבלתי תשובה.
אודה לך אם תוכל להתייחס לגופו של עניין כלומר :
1.האם יש לנכות לי 3 ימי מחלה מתוך סה"כ ימי המחלה שניצברו לי
2.האם יום ראשון 10.4 הינו היום הראשון למחלה או למעשה היום השלישי מכיוון שגם שישי ושבת נספרים לצורך זה ?
3.האם יש לנכות משכרי את ימים שישי ושבת למרות שבפועל לא הייתי אמור לעבוד בהם וגם אם הייתי עובד בהם לא הייתי מקבל תשלום נוסף ?
אבקש לקבל תשובה עניינית ומדוייקת שתוכל לסייע לי להתמודד עם סוגיה זו ולדרוש מהמעסיק לזכות אותי בסכום שחייב .
תודה רבה !!!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר