אני עובד במוסד חינוך.
בדרך כלל כשהיה צריך להעביר מסמכים\כסף ביני לבין המנהל זה היה מתנהל באמצעות שליח או מייל וכדומה.
אלא שלפני כמה חודשים, המנהל הודיע לי כי בכל פעם שאני רוצה לשלוח או לקחת ממנו מסמכים\כספים וכדומה עלי לבוא אישית למשרדו - ולא באמצעות מייל או שליח וכדומה.
התחלתי לעשות כך, אלא שלצערי התברר כי הוא החליט לנצל זאת להתנכלות : בכל פעם שהגעתי החל לצעוק עלי ולהאשים אותי בנושאים תמוהים שאין לי קשר אליהם, וקל וחומר שאינם קשורים למטרת הגעתי - והדבר גרם לי לטראומה נפשית.
לאור כך הודעתי לו שאני לא מסוגל להופיע במשרדו עקב הטראומה שיש לי, ואם הוא רוצה - אני מוכן להיפגש איתו בכל מקום חוץ ממשרדו = כמו שהיה נהוג בינינו עד לאותו יום בו החל לדרוש להגיע למשרדו.
וכך קרה מספר פעמים שהוא ביקש שאגיע למשרדו, והודעתי לו שהייתי שמח להגיע - כמו שעשיתי בתחילה כשדרש זאת - אלא שלאור הטראומה הנפשית אני לא מסוגל לראות את המשרד, ולכן אני מוכן להיפגש רק במקום אחר.
כעת הוא הציב אולטימטום: או שאני אתחיל להגיע למשרדו פעם בשבוע, או שהוא יפטר אותי.
השאלה שלי:
א. האם העובדה שלא הסכמתי להופיע במשרד מהווה הפרת משמעת חמורה - או שזה לא נחשב הפרת משמעת, לאור העובדה שזה לא מופיע בחוזה בינינו, ובפרט לאור הנסיבות המצויינות לעיל?
ב. והכי חשוב: אם הוא יפטר אותי (בתגובה לאי הסכמתי להופיע במשרדו) תהיה לו הצדקה לא לשלם פיטורים?
אודה מאוד לתשובתכם בהקדם!
ממליצה לך להעלות את טענותיך למעסיק ובכתב, ולציין, כי היה ושוב הוא יתנכל לך ויפגע בך באופן נפשי אתה תתפטר בגין הרעת תנאים, ולאחר המכתב להגיע למשרדו, היה ושוב ינהג כמנהגו תוכל להתפטר כדין מפוטר - ממליצה לך להקליט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר