שלום רב,
ברצוני לברר על זכאות לקבל את דמי הלידה מביטוח לאומי.
חברה שלי ציינה בפני שאם אין לי וותק במקום עבודתי של חצי שנה מרגע שנכנסתי להריון אני למעשה לא זכאית לקבל את דמי הלידה החודשים שלי שנגזרים מתלוש המשכורת שלי.
בחודש הראשון שהתחלתי לעבוד במקום עבודתי נכנסתי להריון...מה שאומר שלפי מה שחברה שלי טוענת שאני למעשה לא אקבל את אותה משכורת מביטוח לאומי?!
בנוסף ברצוני לציין שיש לי וותק של רצף עבודה מעל כמה שנים של תלושי משכורת ונכון התחלתי במקום עבודה חדש, אבל יש לי רצף של תלושי משכורת.
אם חברתי אכן צודקת ואני לא אמורה לקבל את השכר אותו הרווחתי ממקום עבודתי, כמה ואם בכלל אני אמורה לקבל מביטוח לאומי?????
בוקר טוב,
בהנחה שהבנתי את האמור בפנייתך ובהנחה שרצף העסקתך לא נקטע (אמנם עברת ממעסיק למעסיק אך התשלום לביטוח לאומי המשיך רציף) אזי לפי חוק ביטוח לאומי מבוטחת ששולמו בעדה דמי ביטוח משכרה כעובדת בעד 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הקובע או בעד 15 חודשים מתוך 22 החודשים שקדמו ליום הקובע, תהיה זכאית לדמי לידה בעד פרק זמן של 14 שבועות.
היום הקובע מוגדר בחוק כ"היום שבו הפסיקה המבוטחת לעבוד בהיותה בהריון שנסתיים בלידה שלגביה מוגשת התביעה לדמי לידה.
ממליצה לפנות אל הביטוח הלאומי ולקבל הבהרה על זכויותיך. ניתן להפנות שאלתך גם לפורום ביטוח לאומי באתר זה.
מאחלת לך המשך הריון קל ומשעמם,
עידית פוליבודה, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר