היי, לפי הבנתי רופא תעסוקתי מחליט אם אני כשירה לעבוד או לא.
עקב תאונת עבודה, אני נמצאת כבר כמעט 91 יום בבית, 91 ימי מחלה.
הפנו אותי לרופא תעסוקה בשביל האישור לאי כושר עבודה, ובין היתר רציתי לקבל אישור שאוכל להראות למעסיק שלי כדי שאקבל פיצויים שמגיעים לי.
הלכתי לרופא תעסוקה והסברתי לו את מצבי ושאני לא יכולה לעבוד.
הרופא נתן לי אישור להמשיך את ימי המחלה עד 91 יום ואמר לי שעם האישור אני צריכה ללכת לביטוח לאומי ושם תהיה לי ועדה רפואית שתקבע אם אני כשירה לעבוד או לא.
הסברתי לו שאני באתי אליו כדי שהוא יתן לי אישור למעסיק שאני לא יכולה לעבוד.
הוא הסביר לי שהם צריכים לחכות לתוצאות של הועדה הרפואית ושהמשך של ימי מחלה אחרי 91 יום אפשר לקבל רק מביטוח לאומי.
בנוסף הוא הסביר לי שהם קובעים רק שאני לא יכולה לעבוד עד 91 יום וזה לא בסמכותו של שום רופא לתת חופשת מחלה מעבר ל91 יום.
ניסיתי להבין שוב ושוב מה אני אמור לעשות עם האישור הזה ולמה אני לא יכולה לקבל אישור למעסיק והם אמרו לי שאני צריכה ללכת לועדה רפואית.
דיברתי עם ביטוח לאומי והבנתי שעכשיו אני צריכה להגיש תביעת לנכות מעבודה, לחכות משהו כמו חודשיים, ואז יחליטו לי על אחוזי נכות.
בבקשה תעזר י לי להבין.
עובד יכול להימצא מכסימום ב-91 יום ימי מחלה מתוך ימי מחלה צבורה בהתאם לאישור מרופא שהוסמך לכך.
במקרה של התארכות המחלה יש לשקול לפנות לביטוח הלאומי בתביעה לנכות עקב מחלת מקצוע /נכות כללית.
מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מעו"ד בהגשת התביעה לבטל"א.
יגאל כהן, עו"ד
דיני עבודה וביטוח לאומי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר