אני עובד כמלצר בבית קפה.. ואני לא מקבל משכורת. הכסף שאני מקבל זה רק הטיפים שמשאירים לי.. ואני לוקח ישירות אליי. למנהלים אין מושג כמה טיפים אני עושה כל יום.. והטיפים לא עוברים דרך קופה או דרך רישום.. פשוט כל טיפ שמשאירים לי אני לוקח ישירות אליי לכיס. המעסיק לא משלם לי כלום.. לא נסיעות, לא השלמה למינימום לא כלום.. אבל בסוף כל משמרת המנהלים מחתימים אותנו על טופס שקיבלנו שכר. השאלה שלי.. האם יש אפשרות לתבוע במצב כזה ולקבל את כל הכסף שמגיע לי עפ"י חוק? למרות שאני חותם כל סוף משמרת שאני כן מקבל שכר.. והאם בכלל יש אפשרות להוכיח כמה שעות עבדתי וכמה כסף מגיע לי?
המעביד נוהג לא פי החוק.
הוא חשוף לתביעה
חייב לשלם שכר מינימום לשעה.
וכל התנאים חופשה , ימי מחלה, וכו'
ראשית, עשה לעצמך מנהג ורשום בכל יום כמה שעות עבדת מאיזו שעה ועד איזו שעה.
כמובן, שמעסיקך אינו נוהג כדין, תנסה לקחת לידך טופס אחד ריק כגון זה שמחתימים אותכם.
בכל מקרה יש לך עילת תביעה ברורה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
אני אכן רושם לעצמי כל יום כמה שעות עבדתי, מאיזה שעה ועד איזה שעה.
השאלה אם אפשר להוכיח שלא קיבלתי מהם שכר? כי אני חותם על הדף.. השופט יכול לדעת שבאמת לא קיבלתי מהם משכורת ?
כי הם גם מוציאים כל סוף חודש תלוש שכר פיקטיבי.
על מעסיקך להראות בפועל העברת כספים! בשל העובדה, כי לא יוכלו להראות שיטה שכזו הרי שהם בבעיה הן משפטית והן בגין ענייני מיסוי שכן מדובר בתלוש פיקטיבי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר