עבדתי בחברה א' כמנהל מכירות במשך 10 שנים. פעילות החברה נרכשה ע"י חברה ב' ואני עברתי לעבוד בחברה החדשה כמנהל מכירות. עם המעבר לחברה ב' בוצע לי רצף מעסיקים כאשר החברה החדשה נוטלת על עצמה את ההתחייבויות של חברה א' כולל הוותק לצורך הפיצויים. ברצף המעסיקים שבוצע לי הוגדרה לי המשכורת הבסיסית בלבד.
היום אני עומד לעזוב את החברה (לאחר 3 שנות עבודה ) ונאמר לי כי הפיצויים שיחושבו לי יהיו לפי 2 תקופות ויחושב באופן הבא:
פיצויי פיטורין בגין תקופת העבודה בחברה החדשה.
פיצויי הפיטורין בגין 3 שנות העבודה בחברה החדשה יחושבו לפי המשכורת הבסיסית + ממוצע העמלות ל-12 החודשים האחרונים מוכפל ב-3 שנות עבודה.
פיצויי פיטורין בגין תקופת העבודה בחברה א'- החברה הקודמת.
פיצויי הפיטורין בגין 10 שנות העבודה בחברה א' יחושבו לפי המשכורת הבסיסת מוכפל ב-10 שנות העבודה.
עמלת המכירות (ממוצע העמלות ל-12 החודשים האחרונים) מוכפל ב-10 שנות עבודתי בחברה הקודמת ישולם כבונוס ולא ייחשב כפיצויי פיטורין.
למיטב הבנתי ומהברורים שעשיתי הבנתי כי על החברה לחשב לי את הפיצויים לפי תקופה אחת של 13 שנות עבודה ולשלם את הפיצויים לפי 13 משכורות (משכורת בסיסית +ממוצע עמלות של 12 החודשים האחרונים ) ולהגדיר סכום זה בטופס 161 .
אודה לתשובתכם
רון
היה ועבדת בהיקף משרה משתנה ובשכר שונה בשתי התקופות, אזי הבסיס לחישוב פיצויי פיטורים יהא על פי תקופות.
היה ועבדת באותו היקף משרה אזי החישוב יהיה לפי שכר אחרון, או ממוצע 12 תלושי שכר אחרונים אם קיבלת עמלות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר