לפני חודש בערך הגעתי לריאיון בחברת אבטחה ורפואה שאת שמה אני לא אציין.
הם אמרו לי שהעבודה בחברה כרוכה ביציאה לקורס מאבטחי טיולים במתקן שנמצא בקיסריה (4 ימים) . עלות ההכשרה היא 2000 שקל דרך החברה (אם מישהו רוצה לשלם בפרטי זה 1700 בערך) הם הסבירו לי שאחרי ההכשרה כל חודש ינכו מהמשכורת 500 שקל במשך 4 חודשים. לאחר שאעבוד 100 ימים נטו בחברה אקבל החזר על הקורס- 2000 שקל.
חתמתי על מספר נהלים והסבר על קנסות במקרה של התנהגות לא ראויה,
אבל אינני זוכרת אם חתמתי על חוזה לדאבוני. (וחוסר אחריותי....)
סיימתי את הקורס, ושהגעתי לחברה אמרו לי שמשייכים אותי לסניף ירושלים (כלומר, טיולים שיצאו גם מאיזור ירושלים) ושהמנהלים שלי יהיו מסניף ירושלים.
בנוסף, לא הסכימו להחזיר לי נסיעות על ימי ההכשרה או כימי עבודה.
בריאיון ראיינה אותי מישהי שהתרשמתי שתהיה המעסיקה שלי (מנהלת סניף מרכז) ולכן זה היה אחד מהשיקולים שלי לעבוד בחברה.
בנוסף בריאיון אמרו לי שביום רביעי -חמישי מקבלים לו"ז לשבוע הבא (אם כי יתכנו שינויים).
בפועל מנהל סניף ירושלים אמר שמקבלים עבודה מהיום להיום.
כששטחתי את טענותיי הוא התעצבן ואמר שלא יאה לו הטענות שלי ושאולי אני לא מתאימה לעבוד בחברה.
זה היה לפני כמה ימים ועדיין לא שמעתי מהם.
מנהלת סניף מרכז מסרבת לשוחח איתי.
מה אני עושה כעת?
עבדתי רק יום אחד (ללא הצהרת בריאות וללא כרטיס עובד יש לציין)
האם הם יכולים להכריח אותי לשלם על הקורס?
הבנתי שזה מעוגן בחוק שבקורסים כאלה אסור לחייב את המועסק, ויש לשלם לו נסיעות וימי עבודה על ימי ההכשרה (מה שלא בוצע בפועל)
תודה רבה על התשובה מראש.
בקשר לנסיעות בגין ימי ההכשרה יש ליתן אותם בידך באופן מלא.
ממה שאת מתארת פוטרת ממקום העבודה ועל כן עליך לפנות את מקום העבודה על מנת שישיבו לך את סך ה2000 ש"ח שהופקדו בידיהם וכי ישלמו לך את יום העבודה בו עבדת בפועל. כמו כן, יש לשלם על ימי ההכשרה.
מקווה שעזרתי, דמרי, בן-שחר עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר