פוטרתי לעבודתי לאחר כ 9 חודשי עבודה כאשר המעבידה אמרה שהיא תביא לי את מכתב הפיטורים בדואר או פקס בימים הקרובים ולא להגיע לעבודה ממחר, ממה שאני יודע היא לא יכולה לפטר אותי כל עוד היא לא נתנה לי את המכתב, להגיע מחר לעבודה כל עוד לא קיבלתי את המכתב, או לא להגיע ממחר ולסמוך שיתנו לי את המכתב וישלמו לי את ימי ההתראה, מה החוקים בעניין הזה?
תודה.
ראשית שאלה, האם נערך לך שימוע כדין טרם הפיטורים? באם לא הרי שמדובר בהליך פיטורים שלא כדין!! בנוסף, מעסיקתך צריכה ליתן בידך מכתב פיטורים ראוי, אין צורך להגיע למקום העבודה, אך מומלץ באם אינך סומך על מעסיקתך להקליט את הנושא כי הינך אכן נדרש שלא להגיע למקום העבודה גם בימי ההודעה המוקדמת.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
קודם כל תודה על התגובה, לעניין שלנו אם להגיד את סיבת הפיטורים זה שימוע אז הוא נערך, העניין הוא שעדיין לא קיבלתי את המכתב כמה זמן ממתי שאני מפסיק לעבוד אני אמור לקבל את המכתב? האם יש זמן מוקצב לעניין?
בתודה, דוד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר