אני חתומה על הסכם שכר גלובלי למשרה מלאה כאשר בהסכם קיים סעיף אמון אשר פוטר את המעסיק מלשלם בגין שעות נוספות.
אני עובדת בתפקיד מנהלי בחברה אך לא בדרגה בכירה.
בכל חודש שכמות השעות אינה מגיעה ל-186 שעות מפחית המעסיק את ההפרש בימי חופשה שבסופו של דבר יורדים ממכסת ימי החופשה להם אני זכאית ולעיתים אף מופחתים בשכר אם לא קיימת יתרת ימי חופשה.
לא ברור לי כיצד אפשר להחתים אותנו על חוזה העסקה גלובלי ללא תשלום בגין שעות נוספות אך מאידך להפחית שכר בהתאם לחוסר שעות שזה בעצם כמו שכר שעה ולא גלובלי...ואם זה המצב מדוע לא משלמים לנו בגין שעות נוספות??
איני יודע היכן את עובדת אבל מה שבטוח שמעבידך מנסה לחמוק מלשלם שעות נוספות והוא יוצר חוזה עבודה שמאפשר לו את זה. מס' דגשים : שכר כולל(גלובלי) אסור - סעיף 5 לחוק הגנת השכר. הוא מותר רק כאשר חוק שעות עבודה ומנוחה לא חלים עלייך(וזה מצב ממש לא טוב אם הם לא חלים עלייך כמו במקרה שלך), אם הם לא חלים המעביד יכול להעביד אותך בערך כמה שהוא רוצה. ישנם שתי מבחנים מתי חוק שעות מנוחה לא יחולו : הינך צריכה להיות עובדת בתפקיד ניהולי הדורש אמון אישי. אך שימי לב לדגש הבא: תפקיד ניהולי - לא מדובר על מנהל בדרג ביניים אלא מנהל בכיר, ואמון אישי זה לא שמהעסיק צריך שיהיה לו אמון אישי בך אלא זה משהו אובייקטיבי.
לכן לפי דעתי החוזה עבודה שהמעסיק שלך הציע לך הוא רק כדי להתחמק מתשלומים של שעות נוספות ולעשות עליכם עוד כסף אם אתם לא מגיעים לרף שעות.
לסיכום, גם אם כבר חתמת על חוזה שכזה היחסי עבודה נקבעים בסוף במבחנים של בית הדין לעבודה ויכול להיות שיכירו בשעות נוספות שלך בדיעבד, יחד עם זאת שימי לב שכלל שיעבור זמן בית הדין יראה בך כמי שהסכים לצורת עבודה זו ולא יאפשר לך לתבוע את השעות הנוספות.
מציע לך לפנות לעורך דין מוסמך, המון בהצלחה.
האם זה חוקי שבהסכם עבודה גלובלי מפחיתים לנו שכר/ימי חופשה בגין חוסר בשעות?
לא, המעסיק לא יכול לנכות ימי חופשה אלא בהסכמתך.
אך, לחילופין יכול הוא לקזז את חוסר השעות משכר עבודתך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר