שלום אני עובדת מזה שמונה חודשים בחנות ששיכת לרשת אופנה החנות נימצאת בבעלות זכיין שכפוף לרשת בביקור שנעשה לאחרונה בסניף ניפגשתי בפעם הראשונה עם הסמנכל רשת וזאת כשהוא בא להעביר ביקורת על תפקודו של הזכיין בעת שהוא סוקר את הסניף ובידיעה שאני שומעת הוא פונה לזכיין כשלצידו המנהלת הישירה שלי והזכיין ומנהלת האיזור ואומר ככה (להם בילבד אני רק שומעת מהצד)"אתם צריכים לעסיק פה כוסיות זה מה שמכור את יודע כמה כוסית היה מוכרת לך פה"ואז יצא לקוח מהמחלקה בא אני נימצאת והסמנכל המשיך "אתה יודע כוסית עכשיו מה היתה עושה לו היתה קורעת אותו (ואני מקווה שהוא התכוון למכירות)
כבר הרגשתי שאין לי מקום ולא מצאתי את עצמי במקום העבודה אבל זה לא ניגמר משיחה שנוצרה במקום ושוב אני מציינת נוכחים פרט לסמנכל מנהלת האיזור המנהלת הישירה שלי והזכיין ולקוחה בחנות אז כמו שציינתי נוצרה שיחה בנינו והוא אומר לי ככה הציג את עצמו ואת תפקידו שאל כמה זמן אני עובדת כמה אני מוכרת בחודש ואז הוא שאל "את תמיד מגיע ככה לעבודה עם סנדלים של ים וחולצה של 20 שקל" נעמדתי מול כולם ולא ידעתי מה להגיד פרט לכך שהסנדלים שלי לא מיועדות לים והחוצלה עלתה הרבה יותר ואז הוא השתיק אותי ואמר "על איפור שמעת את לא אופנתית בכלל ככה את רוצה למכור אופנה את צריכה לשים איזה טייץ עם חורים נעלי עקב לבוש יותר נועז "(גם פה אני מקווה שהוא התכוון לצבעים) בכל מיקרה הלקוחה שהיה במקום הזדעזעה וכל סגל המנהלים מעלי עמדו ושתקו כשהוא ככה שוטף אותי ומעביר ביקורת על השיער שלי וכל מה שרק אפשר אני רוצה לדעת האים יש לי כאן מקום לתביעה בידיע שאף אחד מהסגל לא יעיד עבורי ורק אולי אם הלקוחה שהיתה שם תסכים אם בכלל יש כאן מקום לתביעה ? בתודה מראש ל.א
אכן, הדרך היחידה שלך לתובע בגין היחס המבזה הינו כמובן להביא ראיות לפחות לכאורה, ראיות כאלו ניתן להשיג מעובדי החברה שהיו נוכחים ומאותה הלקוחה (בתקווה כי אכן ימסרו בידך תצהירים בהתאם) באם תהיה לך רק עדות הלקוחה גם עניין זה מספיק.
מה שעוד ניתן לעשות הוא לנסות ולהלקיט את הממונים עליך ו/או העובדים איתך על הסיטואציה שנוצרה, אך לא לשים מילים בפיהם אלא לדלות מהם מידע בדרך עדינה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר