שלום רב,
אני עבדתי כנציגת שירות לקוחות מחודש ספטמבר 2010 עד סוף מאי 2011. במהלך התקופה חתמתי על שני חוזים וזאת מאחר שהתחלפה החברה.
בחוזה הראשון שנחתם בספטמבר, חתמתי על סעיף שאומר שאני מתחייבת להישאר בחברה לתקופה של 12 חודשים ואם אעזוב לפני, אשלם סכום של 800 ש"ח וזאת בתמורה לקורס. הקורס היה אמור להיות של שבוע ימים אך בפועל עברתי הכשרה של כמה שעות בלבד ולכן אני לא חושבת שהסעיף הזה אמור להיות תקף.
בחודש מרץ חתמתי על חוזה נוסף, שהוא הרלוונטי יותר, שבו יש סעיף שאומר: "הכשרה ופיצוי מוסכם- לאור ההשקעה שמשקיעה החברה בהכשרתו של העובד, הוא מתחייב לעבוד אצלה תקופה שלא תפחת מ 6 חודשים. היה ועבודת העובד בחברה תיפסק מחמת התפטרותו מכל סיבה שהיא לפני תום תקופה זו, יהיה עליו לשלם לחברה פיצוי מוסכם של השתתפות בעלות ההכשרה ("להלן- דמי השתתפות") בסך 800 ש"ח".
שאלתי היא: כשנכנסה החברה החדשה, בכלל לא עברתי שום הכשרה, מכיוון שנשארתי הרי באותו תפקיד ולכן מן הסתם, לא היה צורך בהכשרה נוספת. ובכל זאת, גבו ממני את הקנס של 800 ₪ כשעזבתי את העבודה.
האם זה בכלל חוקי לקנוס עובד שמתפטר? אפילו אם הוא חותם על סעיף כזה? דבר נוסף, עד לפני חודש, כל עובד שעזב לא נקנס. רק בחודש האחרון נקנסו נציגים. האם אני יכולה לטעון כי מדובר פה באיפה ואיפה נגד נציגים?
אודה לתשובתכם.
האם בחברה החדשה לא חישבו את הזמן שעבדת בחברה הקודמת לוותק עבודה?
מן הראוי ומן הנוהג כך לעשות, במקרה כזה הרי שעברת את זמן ההתחייבות במילא.
בכל מקרה, על החברה להוכיח כי אכן השקיעו בהליך ההכשרה שלך מה שיהיה קשה לאור העובדה, כי עבדת באותו מקום ולכן מדובר הרי באותו בית עסק.
לסיכום , מעסיקך נהג שלא כדין, עליך לתבוע את החברה החדשה בגין כך על קיזוז שלא כדין בבית הדין לעבודה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר